Cartea săptămânii: Spațiile de dominație ale Imperiului – marea strategie de transformare a Rusiei în hegemon al Eurasiei, de Alba Iulia Catrinel Popescu, în prezentarea scriitorului Ion Cristoiu. VIDEO

Scriitorul și gazetarul Ion Cristoiu a anunțat în Jurnalul său Video de vineri, 15 iulie 2022, apariția celei mai recente cărți a doamnei Alba Iulia Catrinel Popescu: „Spațiile de dominație ale Imperiului – marea strategie de transformare a Rusiei în hegemon al Eurasiei”. Maestrul Cristoiu a sărit să-i țină partea distinsei profesoare de Geopolitică de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” după ce, pe 5 martie, o amplă postare a acesteia pe Facebook a inflamat decidenții politici (ministrul Apărării – PSD – și ministrul Educației – PNL -) și presa „guvernamentală” din România, pe motiv că își permitea să gândească prea liber și să pună întrebări incomode pe tema războiului ruso-ucrainean, o abordare cu totul neconformă tiparelor propagandei de stat, deși una îndreptățită și, am putea spune, plină de autentic patriotism, în loc de mimetism slugarnic. Aflând că intelectuala linșată pe nedrept a publicat o nouă carte, în care își expune cu și mai multă claritate gândurile despre Rusia și actualul conflict, în continuarea altor 5 cărți pe teme de geopolitică și a demarării unui amplu Tratat de Geopolitică, scriitorul Ion Cristoiu se bucură să ne recomande această nouă apariție editorială „mai mult chiar decât pe cărțile mele”, după cum afirmă el cu modestie.

„Evenimentul cultural-științific nr. 1 este apariția acestei cărți. Alba Iulia Catrinel Popescu este doamna pe care bese-n cizme militari – ea fiind civilă – au hăituit-o, a scris o carte senzațională – Spațiile de dominație ale Imperiului, cu subtitlu: marea strategie de transformare a Rusiei în hegemon al Eurasiei – și e și în engleză, foarte frumos făcută, adică jumate din ea e în românește, iar cealaltă jumate, în englezește. Vă recomand s-o cumpărați, s-o citiți…

Ați văzut, cărțile mele nu vi le recomand, eu sunt suficient de orgolios. Nu merge strălucit „Crunta exploatare a sânului Julietei”, mie mi s-a făcut publicitate, este o carte de reportaje satirice din străinătate pe care vi-aș recomanda s-o cumpărați și s-o citiți pentru că și eu, când plec în străinătate, citesc tot felul de note de călătorie – unele mai proaste decât altele – și, dacă vreți, înainte de a vă duce la Paris să vedeți Gioconda, citiți ce am scris eu despre Gioconda! Dacă vreți să mergeți la Padova să vedeți casa Julietei, citiți „Crunta exploatare a sânului Julietei”! (articolul continuă dedesubt)

Crunta exploatare a sânului Julietei – de Ion Cristoiu

Dar eu recomand, chiar mai mult decât cărțile mele, această carte a doamnei Alba Iulia Catrinel Popescu, care va stârni indignarea presei operative de la noi, în frunte cu PUP TV (Antena 3, n.r.) a lui Dan Voiculescu, și anume „Marea strategie de transformare a Rusiei în hegemon al Eurasiei”.

De ce mi-a plăcut mie de la început această cercetătoare? Pentru că ea nu a subestimat niciodată adversarul. Adică la noi, potrivit propagandei de război, este o tendință de a considera că Putin și Rusia sunt, acolo, niște fleacuri!”, a afirmat Ion Cristoiu în jurnalul său video de vineri seară. (minutul 23:40 și următoarele)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *