Cancelarul complet vaccinat și rapelat al Germaniei, Olaf Scholz, testat pozitiv la virusul contra căruia se injectase. La fel au pățit Pedro Sanchez, premierul Spaniei, și Albert Bourla, director al firmei Pfizer, producătoare de vaccinuri

Cancelarul german Olaf Scholz a devenit cea mai recentă figură publică complet vaccinată și rapelată care a fost testată pozitiv la SARS-CoV-2, după ce același lucru au pățit și premierul spaniol Pedro Sanchez și Albert Bourla, directorul general al Pfizer (cvadruplu vaccinat și covidat), potrivit EuroWeeklyNews.com.

Luni, 26 septembrie, purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit, a anunțat că Olaf Scholz a fost testat pozitiv la coronavirus.

Potrivit lui Hebestreit, cancelarul german a avut simptome ușoare de răceală și a intrat imediat în izolare în apartamentul său din clădirea Cancelariei Federale.

„Întâlnirile publice din această săptămână sunt anulate; cancelarul intenționează să participe online la întâlniri interne, precum și la întâlnirea programată cu miniștrii-președinți ai landurilor”, se mai precizează în comunicatul guvernamental.

Scholz se întorsese duminică dintr-o călătorie de două zile în statele din Golf, unde încercase să obțină contracte de aprovizionare cu gaz pentru a contrabalansa dependența Germaniei față de Rusia. Înainte de aceasta, el făcuse un test PCR, care a avut rezultat negativ. Duminică, el a fost testat negativ a doua oară, după cum a relatat publicația WELT, citând surse guvernamentale.

Vestea testelor pozitive ale lui Scholz vine la 24 de ore după ce premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a scris pe Twitter că a fost testat pozitiv la coronavirus.

„În această dimineață am fost testat pozitiv pentru #COVID19. Nu voi putea fi alături de @salvadorilla și de toți tovarășii @socialistes_cat la Gavà astăzi. La mulți ani #FestaDeLaRosa”, a scris el pe Twitter.

„Voi continua să lucrez, luându-mi precauții extreme”.

Premierul spaniol a adăugat: „Am amânat, de asemenea, întâlnirea mea cu întreaga echipă de profesioniști și cercetători de la Fundația Pascual Maragall. Vă mulțumesc pentru munca depusă în domeniul bolii Alzheimer. Ne vedem în curând, @fpmaragall”.

Și Albert Bourla, directorul general al companiei Pfizer, firma producătoare de seruri experimentale Covid, a anunțat că a fost testat din nou pozitiv la coronavirus – pentru a doua oară în doar două luni!

„Am fost testat pozitiv pentru COVID. Mă simt bine și nu am simptome”, a scris Bourla pe Twitter.

El a adăugat: „Nu am făcut încă noul rapel bivalent, deoarece am urmat recomandările directoare ale CDC de a aștepta 3 luni de la precedenta mea infectare cu noul coronavirus, care a avut loc la mijlocul lunii august.”

„Deși am făcut progrese mari, virusul este încă printre noi”, consideră el, fără a se gândi că poate imunitatea naturală nu mai este printre noi de când cu vaccinările în massă.

După cum am menționat deja, Bourla a fost testat pozitiv la coronavirus și în luna august, când a anunțat că a urmat tratament cu Paxlovid, o pastilă anti-Covid produsă tot de compania Pfizer și care, după cum se vede, nu este „mai de succes” decât vaccinurile în lupta cu boala.

„Aș dori să vă anunț că am fost testat pozitiv pentru #COVID19. Sunt recunoscător că am făcut patru doze de vaccin Pfizer-BioNTech și mă simt bine, confruntându-mă cu simptome foarte ușoare. Mă izolez și am început un tratament cu Paxlovid”, a scris miliardarul în vârstă de 60 de ani, luni, 15 august.

El a adăugat: „Paxlovid nu este aprobat, dar este autorizat pentru utilizare în regim de urgență de către FDA pentru a trata forme ușoare până la moderate de COVID-19 la pacienții cu risc ridicat de peste 12 ani, cu o greutate de cel puțin 40 kg, cu rezultate pozitive la testele virale SARS-CoV-2. A se vedea informațiile privind siguranța”, mai scria directorul Pfizer în august.

În mod interesant, un studiu efectuat în Israel arată că pastila Covid-19 de la Pfizer, Paxlovid, pare să aibă un randament scăzut sau inexistent la adulții mai tineri.

Studiul privitor la Paxlovid, care a fost publicat miercuri, 24 august, a implicat 109.000 de pacienți din Israel și pare să arate că adulții mai tineri care iau pilula obțin puține sau nici un beneficiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *