Am intrat în presă călăuzit de o singură idee, IDEALISTUL mi s-a spus. Cristi Bumbenici în dialog cu părintele Teologos, la O Chilie Athonită. VIDEO

Despre responsabilitatea jurnalismului în Hristos a conversat părintele Theologos de la „O Chilie Athonită” cu invitatul său, jurnalistul, „idealistul” și youtuber-ul creștin Cristi Bumbenici. „Unul din veteranii de pe YouTube, Cristi Bumbenici, ne dezvăluie perspectiva unui jurnalism responsabil: jurnalismul în Hristos. În acest cadru, Cristi ne relatează despre sistemul de valori pe care un creștin contemporan ar trebui să-l aibă relativ la mass-media, precum și despre cele mai importante podcasturi pe care acesta le-a luat părintelui Pimen Vlad”, se arată în descrierea interviului difuzat online duminică, 30 octombrie 2022. În timpul vizionării acestuia, am extras câteva citate (aproximative) din discuție, pe care le împărtășim cu cititorii noștri, rugându-i să vizioneze, la rândul lor, dialogul duhovnicesc în finalul materialului de mai jos:

„Am intrat în presă călăuzit de o singură idee. „Idealistul” mi s-a spus.

E important în presă să nu faci compromisuri: ce e da e da, ce e nu e nu. Să trăiești bucuria lucrului bine făcut.

Jurnalistul este un formator de opinie. De aceea, și responsabilitatea e mare.

Există atât de mult bine în jurul nostru încât poate să compenseze tot răul pe care îl putem vedea.

L-am crezut pe cuvânt pe Dumnezeu. Am mers în orb, dar verificând consecințele. Pomul după roade se cunoaște.

Neamul nostru românesc are nevoie ca de apă și de aer de legătura cu Dumnezeu. Este cel mai bogat și cel mai constant neam de pe pământ din acest punct de vedere. Suntem responsabili să transmitem educația religioasă generațiilor viitoare.

Nu există scop mai important decât întâlnirea cu Hristos.

În poporul român există un potențial pozitiv în stare latentă în proporție de 80%.

Noi nu Îi facem neapărat o favoare lui Dumnezeu că ne întoarcem la El, Îi facem o bucurie. El ne așteaptă pe toți și pe fiecare în parte”, a explicat Cristi Bumbenici în dialog cu pr. Theologos Cadar. VIDEO:

Cristi Bumbenici a studiat la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității Pitești. Actualmente, trăiește în Pitești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *