Moarte suspectă: Santino Godoy Blanco, băiatul de pe afișele de promovare a vaccinării la copii în Argentina, a decedat la doar 4 anișori. Mama lui face acuzații de malpraxis la adresa medicilor

În urma unei tragice întorsături de situație, Santino Godoy Blanco, în vârstă de doar 4 ani, a decedat din cauza unei pneumonii pe 3 noiembrie 2022, potrivit mai multor relatări.

Dacă acest nume vă sună cât de cât familiar, acest lucru se datorează faptului că Blanco a fost imaginea uneia dintre multiplele campanii de vaccinare din Argentina.

Puteți vedea mai jos un exemplu al tipului de campanie publicitară în care Blanco a fost prezentat: (articolul continuă dedesubt)

Foto: Twitter

Reclama de mai sus promovează vaccinarea împotriva rujeolei, rubeolei, oreionului și a poliomielitei.

După cum relatează mai multe organisme argentiniene de presă, circumstanțele reale ale decesului tragic al lui Blanco ridică unele semne de întrebare.

Detail Zero a precizat că mama lui Blanco a depus o „plângere pentru neglijență” împotriva Spitalului Municipal Dr. Raul F. Larcade.

Potrivit mamei, copilul se plângea de o săptămână că nu se simțea bine. Blanco ar fi avut, de asemenea, febră mare.

Spitalul este acuzat că, în ciuda stării în care se afla, l-a trimis pe copil înapoi acasă de mai multe ori.

Deși autopsia a stabilit în cele din urmă că Blanco a murit de pneumonie, copilul ar fi primit mai multe diagnostice diferite, inclusiv gastroenterocolită și laringită.

Foto: Twitter

„Câte inoculări sigure și eficiente de la câte firme producătoare i s-au administrat lui Santino Godoy Blanco în câteva luni?

Au fost prescrise de medic?

S-a respectat timpul necesar între inoculări de diferite mărci și pentru diferite tipuri de viruși?

Pe lângă faptul că l-au folosit pentru publicitate, a fost (copilul) monitorizat?”, se întreabă Leticia Sierra Arrieta pe Twitter.

Mama, Augustina, a explicat că, la început, i s-a spus că afecțiunea fiului său era de natură virală. După prima consultație, la care s-a dus pentru că temperatura fiului ei nu scădea în urma administrării de ibuprofen, li s-a dat un diagnostic viral și au fost trimiși acasă.

Din acel moment, Blanco a început să vomite. Starea lui a continuat să se înrăutățească de atunci încolo, până când, în cele din urmă, băiatul a murit.

„Nu mă voi opri până când medicii care l-au tratat pe fiul meu nu vor fi demiși”, i-ar fi spus Augustina primarului din San Miguel, Jaime Mendez.

Moartea tragică a lui Blanco se înscrie într-o tendință îngrijorătoare de morți subite la tineri perfect sănătoși din întreaga lume.

Deși moartea lui Blanco pare să fie un caz de diagnosticare greșită, cel puțin conform relatării evenimentelor de către mama copilului, decesul se adaugă, totuși, unei liste care include deja prea mulți tineri.

Acest articol a apărut inițial pe The Western Journal, preluat apoi de The Independent Journal Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *