Nașterea Domnului, întâmpinată prin terapia muzicii și colinde tradiționale românești, la CSM Sibiu, alături de Ioan și Doinița Sâmbotin, Mariana Jianu, Neluțu Vanga și Vlad Pârău. VIDEO exclusiv

Un concert extraordinar de colinde românești a răsunat luni, 12 decembrie, în sala festivă a Centrului de Sănătate Mintală (CSM) din cadrul Spitalului „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu. Cei care au transmis căldura sărbătorii Nașterii Domnului sunt artiștii Ioan și Doinița Sâmbotin, solista Mariana Jianu și acordeonistul Neluțu Vanga. Ei au cântat muzică populară în continuarea concertului de colinde susținut de grupul de meloterapie al centrului, prin grija doamnei asistent social Liliana Macarie (L.M.) și a doamnei Dr. Ana Ioana Secelean.

O predică impresionantă a rostit în deschiderea evenimentului Pr. Darius Todor de la capela instituției, cu hramurile „Sf. Vasile cel Mare” și „Sf. Serafim de Sarov”. Aceasta a fost urmată de o poveste de iarnă, depănată de voluntara Maria Bulgar. Cei aproximativ 20 de beneficiari ai CSM s-au pregătit timp de o lună de zile, repetând colinde atât clasice, cât și folclorice, la ora de meloterapie săptămânală (voluntar coordonator, Vlad Pârău), în restul timpului având parte de activități zilnice precum clubul literar (coordonat de L.M.), terapie prin dans (coordonată de Andreea Mihu), culinoterapie, psihoeducație (coordonator, psiholog Liviu Gaja) ș.a. Bradul de Crăciun și darurile au fost pregătite de voluntari și sponsori inimoși. Vă invităm să urmăriți concertul final, susținut de artiștii profesioniști, la care au asistat și beneficiarii meloterapiei, precum și pacienți sau personal din cadrul spitalului.

„Vă urăm o sărbătoare de Crăciun petrecută alături de familia d-voastră cu pace, cu bucurie și cu mulțumire sufletească. La mulți și fericiți ani!”, a spus, în încheiere, doamna Liliana Macarie. Nu în ultimul rând, să aveți parte de un Crăciun cu Hristos și însoțită de acordurile cântecelor noastre populare ce vestesc și slăvesc Nașterea Lui! VIDEO:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *