ÎPS Teodosie a slujit Sfânta Liturghie la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Printre credincioase, și două pisici buclucașe! FOTO/VIDEO

Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, se află în aceste zile în Israel. După ce a slujit miercuri dimineața Sfânta Liturghie la Așezământul Românesc din Ierusalim, cu hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe, începând de la miezul nopții de miercuri spre joi, arhiereul român slujește Sfânta Liturghie alături de ÎPS Isihios, arhiepiscopul Capitoliadei (Iordania), în chiar Biserica Sfântului Mormânt al Domnului nostru Iisus Hristos din Ierusalim. Vă punem la dispoziție filmarea transmisă în direct de Arhiepiscopia Tomisului:

VIDEO:

Momentul ieșirii cu Sfintele Daruri a fost tulburat de o hârjoneală între două pisici, chiar înainte ca ÎPS Teodosie să-l pomenească pe PF Daniel. Întâmplarea bizară s-a petrecut la minutul 56 al filmării. Pisica agresată, de culoare galbenă, încearcă să scape la stânga, dar se oprește în fața soborului de preoți ieșiți cu Sfintele Daruri, pricepând că acolo se petrece un lucru important. Iar cea de culoare închisă, care dăduse atacul, sfârșește prin a fi alungată în partea dreaptă de un monah. (articolul continuă dedesubt)

Mai sus, o captură de ecran de la minutul 56. În schimb, fotografiile oficiale care ilustrează acest articol sunt realizate de Vlad Costache. Ierarhul tomitan a mai liturghisit la începutul zilei de miercuri și la Biserica Așezământului Românesc din Ierusalim.

VIDEO de la Sf. Liturghie de miercuri dimineață:

Cum puteți ajuta misiunea făcută de Arhiepiscopia Tomisului prin postul Radio Dobrogea, care asigură și video-transmisiunile:

Puteți dona sau trimite pomelnice prin DONORBOX, accesând linkul acesta

Nu putem emite fără ajutorul ascultătorilor.

„Frate ajutat de frate – cetate întărită” (Pilde 18:19)

Pentru a fi la curent cu noutățile, nu uitați să vă abonați la acest canal de YouTube și să distribuiți transmisiunile în direct.

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *