Mircea Rusu – Band, condamnat ca ultimul bandit. Vezi câți ani de închisoare cu executare a primit. VIDEO

Omul bun și pomul copt”, „Iarba verde de acasă”, „Verde-nrourat” și „Lacrimă de dor” sunt cântece care vor răsuna de azi înainte pe holurile pușcăriei. Fostul primar al comunei Band din județul Mureș, Mircea Rus, cunoscut ca folksinger și cantautor cu numele „Mircea Rusu Band”, a fost încarcerat pentru a ispăşi o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani, o lună şi 10 zile, după ce a primit o a doua condamnare într-un dosar penal, potrivit Știri pe Surse. Curtea de Apel Târgu Mureş l-a condamnat pe Mircea Rus pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidarea bugetului primăriei, descoperită în urma unor controale făcute de ANAF. Întrucât artistul a mai avut o condamnare cu suspendare, pentru abuz în serviciu, cele două pedepse au fost contopite.

Instanţa a pronunțat o hotărâre definitivă, potrivit căreia „aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, căreia îi adaugă un spor de un an, o lună şi 10 zile închisoare (reprezentând o treime din 3 ani şi 4 luni închisoare) şi aplică inculpatului Mircea Rus pedeapsa principală rezultantă de 3 ani, o lună şi 10 zile închisoare, cu executare în detenţie”.

Totodată, fostul primar şi cei doi foşti casieri trebuie să restituie primăriei fondurile delapidate, cu plata penalităţilor prevăzute de Codul de procedură fiscală. În cazul lui Mircea Rus, este vorba de sumele de 140.782 lei și 52.981,5 lei pe care inculpatul va trebui să le plătească părţii civile UAT Comuna Band.

Condamnarea la pușcărie și plata unor amenzi vine la scurt timp după ce Mircea Rusu postase pe pagina lui de Facebook un cântec dedicat zilei Unirii Principatelor Române (e vorba de Verde-nrourat, care a fost o vreme imnul de campanie al partidului PD-L, transformat ulterior, prin fuziune, în PNL) și un cântec nou, înregistrat pe 23 ianuarie 2023, în care ironiza starea de „lasă-mă să te las”, specifică României contemporane. Iată o strofă și-un refren din cea mai recentă compoziție a cantautorului (sperăm că nu și ultima):

„O zburat puiul cu ața, dar vine vulpea la cârlig!
Ca un câne-ți pare viața ce umblă-n coadă c-un covrig…
Vine-o vorbă de pe coastă din care ne-am făcut cuib:
Dacă poți să legi cu ață, n-are rost să pui șurub!”

VIDEO:

El avea în repertoriu și cântece mult mai serioase / sensibile, cum ar fi, de exemplu, „ȚIE”: „Lumea cu pașii în ceață, / Ore și evuri de sânge… / Nimeni, nimic nu te frânge, / Veșnica mea dimineață! (…) Cade vecia-n funinge, / Moartea în lanțuri legată, / Nimeni, nimic, niciodată, / Soarele meu, nu te stinge!”.

4 thoughts on “Mircea Rusu – Band, condamnat ca ultimul bandit. Vezi câți ani de închisoare cu executare a primit. VIDEO

 1. Nu il cunosc dar sincer nu prea inteleg: e vinovat sau nu? Daca da chiar daca ar fi scris Hora Unirii e bine ca a fost condamnat! Daca nu e vinovat atunci spune-ne de ce crezi ca nu este?! Sigur sunt multi vinovati si doar „unii” sunt găsiți si condamnati si asta nu e bine, nu e corect, dar nu ar fi mai bine mai corect daca nu ar fi nici acestia condamnati!
  Cand vin altii la putere o sa fie altii condamnati la fel de insuficient dar oricum mai bine decat de loc!

  1. Instanța a decis că este vinovat. Pe speța de complicitate la delapidarea bugetului se poate să fie real, dar „abuz în serviciu”e de obicei o acuzație destul de „generoasă”pentru a face victime politice. Nu știu ce să zic… Dacă judecătorii așa au hotărât, or fi avut probe irefutabile! Pe de altă parte, Cîțu, Tătaru, Rafila, Ciucă și Ursula au delapidat miliarde de euro pe zeama „magică”și mai nou pe tancuri, nu-i deranjează nimeni, dar Justiția aplică pedeapsa maximă unui cântăreț care a fost primar într-o comună din jud. Mureș! Mi-ar plăcea ca el să fie grațiat și să se înceapă cu „peștii cei mari”.

   1. Piranias fac mai multe pagube decat crocodilii!😉
    Dreptate pe pamant nu o sa vezi dar macar bucatele…
    Intre ursula si primarul asta diferenta e doar de suma nu de faptă, iar pedeapsa pe pamant e mai usoara ca cea in cer!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *