EXCLUSIV: Pui de pisică, salvat de pompieri de pe acoperișul unei case din Sibiu. VIDEO

Eveniment ieșit din comun în preajma Zilei Copilului: un micuț din Sibiu a devenit fericitul stăpân al unui pui de pisică după ce intervenția promptă a pompierilor cu o auto-scară l-a salvat pe ghemotocul blănos de la a cădea în gol de pe streașina unei case cu etaj din apropierea Pieței Cibin. Este vorba despre o casă cu celebrele „ochiuri” care privesc din acoperiș, însă acțiunea s-a desfășurat mai jos, în zona scocului.

Trecătorii care se odihneau vineri, 3 iunie 2022, pe la ora 18:00, pe băncile de lângă cișmeaua de pe strada Turnului, lângă pensiunea Konak, au fost mirați să audă mieunăturile stridente ale unui pui de pisică, ajuns de pe acoperiș în scocul casei vecine, la parterul căreia își are sediul Clinica Sante. Micul animal se plimba agitat de-a lungul scocului situat între etaj și acoperiș, scotea capul și lăbuțele din față afară, dând semne că ar vrea să se arunce în gol. Pentru că pompierii au mai intervenit și salvat în 2019 un pisoi aflat într-o situație identică pe strada Nicolae Bălcescu, reporterul Cerul, Codrul și Pârăul a sunat la numărul unic de urgență 112, rugând să fie trimisă o autospecială cu scară pentru a elibera vietatea blocată pe acoperiș. Cu atât mai mult cu cât persoane care lucrează în zonă au spus că au auzit mieunatul acestuia „de două zile”, însă fără să îl vadă la streașină până azi. (articolul continuă dedesubt)

Pompierii au ajuns în câteva minute și se vedea că de data aceasta nu au mai ezitat să trimită din prima o mașină adecvată (după ce pe 27 octombrie 2019 trimiseseră la o intervenție similară o mașină simplă, fără scară). Autospeciala a ajuns pe strada Turnului nr. 30, unde a trebuit să efectueze manevrele de pe carosabil, neputând pătrunde pe trotuar din cauza multelor autoturisme parcate pe margine. În timp ce șoferul autospecialei ajuta la manevre, un pompier echipat de intervenție s-a urcat în nacela scării, după care aceasta a fost ridicată și rotită până când a ajuns la streașina casei vechi, cu două nivele. Bărbatul a apucat rapid micul animal speriat, după care scara a fost coborâtă și rotită la 180 de grade, permițându-i acestuia să iasă din nacelă în dreptul trecerii de pietoni care traversează înspre magazinul PROFI City. (articolul continuă dedesubt)

Acolo îl așteptau emoționați mai mulți copii, care pe toată durata intervenției stătuseră cu sufletul la gură, pândind ca nu cumva ghemul de blană să-și dea drumul de pe acoperiș înainte de apropierea scării pompierilor, iar apoi aplaudaseră și strigaseră entuziasmați „Bravo, nenea!”. Unul dintre ei, un băiat de vreo 10 ani cu o vestă albastră, încercase anterior venirii pompierilor să-și întindă vesta pe post de plasă în dreptul streșinii, pentru a prinde puiul de mâță ce dădea semne că se va arunca în gol. Acest copil este cel care a și luat animăluțul cu el acasă, după ce mai multe femei de la clinică, magazine și Konak i-au dat blănosului apă și pliculețe cu mâncare pentru pisici, pe care acesta le-a consumat cu timiditate, pentru că încă tremura de frică. Primele lui gesturi au fost de a încerca să sugă degetul copilului, apoi de a se cuibări la pieptul lui – deși, cu ochi mari, verzui, pisicul nu mai părea să fie în perioada hrănirii cu lapte. (articolul continuă dedesubt)

Astfel, mulțumită celor doi profesioniști din cadrul I.S.U. „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu și al colegilor acestora, un ghem de blană a fost salvat dintr-o situație-limită și un copil sibian a fost făcut fericit, devenindu-i prieten pe viață (sau pe 7 vieți, dacă vorbim despre pisici).

One thought on “EXCLUSIV: Pui de pisică, salvat de pompieri de pe acoperișul unei case din Sibiu. VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *