Românul David Popovici, în vârstă de 17 ani, a obținut un dublu recordul MONDIAL la înot la Campionatele din Budapesta: la proba de 200 metri liber și la cea de 100 metri liber. FELICITĂRI!

ACTUALIZARE: Încă o victorie pentru David Popovici, care a devenit miercuri campion mondial și la proba de 100 de metri liber, după ce luni câștigase proba de 200 de metri liber. Este o performanță istorică pentru înotătorul român în vârstă de 17 ani. În toată istoria Campionatului Mondial de Înot, doar un singur om a mai reușit să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție: americanul Jim Montgomery, în 1973, la prima ediție a Campionatul Mondial, desfășurată la Belgrad, informează Știrile TVR.

David Popovici a început pe culoarul al patrulea, cel al favoritului. Finalul cursei a fost extrem de strâns, David întrecându-l în ultimii metri pe francezul Maxime Grousset (47.64) și pe canadianul Liendo Edward (47.71). David a terminat cursa în 47.58 secunde.

Întrebat la finalul cursei dacă este vreo diferență între cele două medalii, Popovici a răspuns: „Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri (obținută acum două zile, n.r.). Acesta este doar începutul, avem un drum foarte lung în fața noastră”.

„Vă iubesc pe toți și mulțumesc că v-ați uitat!”, le-a transmis celor care l-au susținut din tribune și de acasă.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Înotătorul David Popovici, în vârstă de 17 ani, a devenit primul campion mondial din România la categoria de juniori – masculin a acestui sport. Victoria a fost repurtată de tânărul român la Campionatele Mondiale de Înot de la Budapesta.

„Primul înotător din România care reușeste această performanță la masculin. David a înotat magistral cursa de 200 m, a fost al doilea două lungimi de bazin, dar finalul a fost unul spectaculos. Cu 1:4321 David a stabilit un nou record mondial de juniori.

Viteza nativă și stilul remarcabil de înot l-au transformat în noua stea a înotului mondial, la 17 ani!

În tribune la Campionatele Mondiale de Înot de la Budapesta au fost părinții săi, antrenorul Adrian Rădulescu, Camelia Potec și mulți români care au trăit acest moment istoric.

David Popovici, felicitări! România e mândră de tine!”, se arată într-un comunicat postat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român duminică, 20 iunie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *