Singură pe lume: Nicoleta Enculescu, o talentată profesoară și scriitoare, victimă a unor probleme de sănătate care îi îngreunează viața, cere ajutorul românilor cu inima bună

Doamne, ajută! Mă numesc Nicoleta Enculescu, locuiesc în București și sunt licențiată în Filologie (specializarea Română – Franceză), cu Studii Aprofundate în Etnologie și Folclor, precum și licențiată în Teologie Ortodoxă (specializarea Didactică Ortodoxă), cu Studii de Masterat în Comunicare și Comuniune Eclezială în Spațiul Ortodox Eclezial. Predau, în învățământul preuniversitar de stat (gimnazial și liceal) din 26 octombrie 2003, cu o întrerupere în perioada 01.09.2012 – 31.08.2015, când am fost operată și nu am mai putut să merg deloc. La Concursul Național de Titularizare, am avut, în 2005, nota 7,70, în 2008 – nota 7,60, în 2013 – nota 8,57, în 2019 – nota 7,82.

Din păcate, în luna aprilie a anului 1998, am avut un accident (am căzut pe scară, aveam o lipsă de calciu, mi s-a făcut rău exact când coboram scara, și m-am lovit la coloană, s-au tasat vertebrele și s-a prins nervul sciatic între vertebre), soldat cu Pareză de SPE și SPI – nerv sciatic, membrul inferior stâng, Hernie de disc L5-S1. Din cauza parezei, am forțat piciorul drept, sănătos, însă a avut de suferit genunchiul, la care am fost operată în 2008. În 2010, am fost operată de Hernie de Disc, iar în 2012 și 2014, am fost operată pentru Triplă artroză subastragaliană și supraastragaliană, precum și pentru fractură de astragal. În 2005, am fost diagnosticată cu Nodul Tumoral Hipofizar, situat pe glanda hipofiză. În 26 ianuarie 2012, mi-a murit tatăl, la doar două săptămâni după prima operație pentru Triplă artroză subastragaliană și supraastragaliană. Acum, pe 6 septembrie 2021, a murit mămica mea – Raiul meu pământesc, ACASĂ al meu, ființa care și-a sacrificat sănătatea pentru mine, care m-a iubit ca pe lumina ochilor săi… În concluzie, am rămas singură…

Ca să pot ajunge undeva (la medicul de familie, la farmacie, la magazin), am nevoie să apelez la taxiuri și la cunoștințele și prietenii mei care au mașini. Dar prietenii și cunoscuții mei nu mă pot ajuta tot timpul, din păcate, pentru că au și ei familiile lor, au problemele lor, au serviciile lor… De ce mă deplasez cu ajutorul taxiului? Pentru că mă sprijin în două cârje, nu pot să merg pe distanțe prea mari, pe jos, pentru că am dureri, nu pot urca și coborî în și din mijloacele de transport în comun, nici la metrou nu pot ajunge… Nici la biserică… Urmăresc TRINITAS TV, când e sărbătoare și duminică.

Am nevoie de ghete ortopedice, fără de care nu pot păși, locuiesc la curte și am nevoie de lemne și de cineva care să mă ajute la spartul lor, am nevoie de o sobă de teracotă nouă, pentru că cea existentă este veche, de dinainte de 1989, și scoate fum. Am nevoie de butelii, pentru aragaz (una pe lună). Am nevoie de medicamente (doar două medicamente mi se compensează, restul trebuie să le iau la liber).

Am nevoie de ajutor… Ca să-mi cumpăr ghetele ortopedice, să-mi pot plăti facturile de curent electric, să-mi cumpăr toate medicamentele, pentru ridicarea sobei, pentru lemne… Dar și pentru a depăși această perioadă neagră din viața mea… Sunt singură și cu sufletul pustiit…

De ajutor am nevoie și pentru a publica. Scriu poezii și proză, chiar și proză personalizată, proză pentru copii. Am participat la concursuri literare și am luat premii și mențiuni. Dau meditații la limba și literatura română, pentru elevii claselor a II-a – a XII-a, pentru cei ce se pregătesc să susțină Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat, pentru cei ce se pregătesc să susțină examenul de admitere la facultate (Litere, Teologie Ortodoxă, Academia de Poliție). Meditațiile le pot face și online.

Vă rog să distribuiți acest anunț tuturor celor ce mă pot sponsoriza, tuturor celor ce au nevoie de meditații la limba și literatura română. Vă mulțumesc frumos!

Mai multe despre mine puteți afla de aici:

FlacăraArzand – blog personal ,

Strângere de fonduri (Facebook) ,

Pagină de Facebook Nicoleta Enculescu ,

Profil de Facebook Nicoleta Enculescu .

Am un cont, deschis pe numele meu, Enculescu Nicoleta, la BRD: RO59BRDE441SV99444804410 .

Vă doresc sănătate, pace și bucurii senine!

Sursa: FlacaraArzand.blogspot.com

Citiți și: Nicoleta Enculescu (43 de ani), o profesoara de religie, cu multiple probleme de sanatate, ne cere ajutorul! (Cuvântul-ortodox.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *