Menaj în trei sau în câți vrei: Facebook, presat de asociații din SUA să oficializeze relațiile poligame între utilizatori. Reacția lui Toma Caragiu. VIDEO

Mai multe asociații solicită Facebook să integreze în platformă relațiile „poliamoroase”. Cererea se referă la situația amoroasă pe care și-o pot declara utilizatorii de Facebook, în prezent limitată la o (singură) persoană, informează BFMTV.com.

Veți putea în curând să afișați pe facebook lista soților, soțiilor, concubinilor sau concubinelor dumneavoastră? Aceasta este, în orice caz, cererea adresată de mai multe asociați din SUA către rețeaua de socializare, prin intermediul unei scrisori preluate de The New York Times. Subiectul scrisorii este pretinsa „excludere a relațiilor ne-monogame din parametrii de statut amoros ai aplicației Facebook”.

„Limitându-și utilizatorii la posibilitatea de a menționa o singură persoană în statutul lor amoros, indivizii ne-monogami sunt privați în mod arbitrar de posibilitatea de a-și exprima gama completă de relații pe aplicația Facebook”, deplâng cele 12 asociații care au semnat scrisoarea adresată platformei de socializare.

Facebook analizează chestiunea

Concret, semnatarii scrisorii solicită ca fiecare utilizator de Facebook să poată avea dreptul de „a-și etala toți partenerii amoroși sau intimi, fără limitări”, menționându-le numele în lista corespunzătoare statutului lor relațional.

„Non-monogamia etică nu este ceva nou, dar tehnologiile precum internetul au facilitat crearea de comunități și adoptarea unor stiluri de viață care în trecut nu ar fi fost acceptate de societățile noastre”, a declarat pentru The New York Times Brett Chamberlin, co-fondator al Organizației pentru Poliamorie și Non-Monogamie Etică.

Întrebat despre această problemă, un purtător de cuvânt al Facebook a declarat că rețeaua de socializare permite deja persoanelor să specifice că se află într-o „relație liberă”, adăugând că, desigur, compania studiază cererea asociațiilor ca utilizatorii săi să-și poată stabili o listă nelimitată de parteneri sau partenere.

În scrisoare, asociațiile nu menționează niciodată termenul „poligamie”. Ele preferă într-adevăr să folosească termenul „poliamorie”, pentru a evita orice confuzie cu uniunile dintre un soț și mai multe soții, sau dintre o soție și mai mulți soți, care „ar putea fi neconsimțite”.

VIDEO: „Sultanul” Toma Caragiu își anunță nevestele că s-a îndrăgostit… de alt harem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *