Procesiune pe 7 km cu 10 opriri la Suceava, unde moaștele Sfântului Ioan cel Nou au fost purtate prin oraș pe Calea Sfinților. Unde au fost ele depuse apoi spre închinare

Miercuri, 22 iunie, în istoria Bisericii de pe meleagurile Bucovinei s-a mai scris o pagină. În contextul manifestărilor organizate cu prilejul hramului, începând cu ora 18:00, a avut loc procesiunea „Calea Sfinților”. În cadrul acesteia, moaștele Sfântului Ioan cel Nou au fost purtate de clerici și mireni pe străzile orașului Suceava, a informat Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Desfășurată pe un traseu de 7 kilometri, procesiunea a fost condusă de ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, alături de PS Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei și PS Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, potrivit Doxologia.ro.

La cele 10 opriri în locurile importante ale municipiului Suceava au fost rostite ectenii, răspunsurile fiind date de Corul Seminarului Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei”.

După procesiune, racla cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou a fost reașezată spre închinare în baldachinul special amenajat din curtea Catedralei Arhiepiscopale.

Manifestările prilejuite de hramul Catedralei Arhiepiscopale se desfășoară în contextul Anului Jubileu – Moștenirea Mușatină – credință, cultură, istorie.

VIDEO Doxologia.ro:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *