Ca s-o lămurim cu MASCA. Editorial

Pe lângă faptul că țesătura ei, comparativ cu dimensiunile carcalacului, este ca ciurul comparat cu particulele de apă, pe lângă faptul că multe studii arată că masca nu ferește, ci îmbolnăvește, dacă tot suntem atât de preocupați de sănătate, memorie mai avem?

În primele două luni de stare de urgență, pe afișele guvernamentale scria: masca trebuie purtată numai de cei cu simptome de boală sau de cei aflați în preajma unui bolnav. Până azi îmi amintesc un afiș cu mesajul acesta, pozat de mine pe fațada teatrului național sibian la 1 mai 2020! Deci în lunile alea de închidere, cu cele mai severe sancțiuni, masca NU era obligatorie.

Cum au trecut Paștile (alea cu biserici închise, Lumină de la girofar și Denii + Înviere prin videoconferință), cum a venit Fuhrerul – pardon, Wernerul – și a introdus starea de alertă (prelungită timp de două veri), condiționând ieșitul din casă de purtarea măștii (de unde Guwernul „lui” scrisese pe afișe că nu trebuie purtată decât de bolnavi). În fine, am devenit cu toții bolnavi prezumați, adică „asimptomatici” (noul epitet pentru omul sănătos, „depistat” de un test neconform). Cu timpul, isteria măștii a fost impusă, pas cu pas, nu doar în locurile publice sau aglomerate, ci și în aer liber, unde se poate asigura distanțarea. Mai țineți minte oamenii singuri pe stradă amendați pentru nepurtarea măștii (al cărei preț crescuse de 4-6 ori, devenind un adevărat impozit pe mișcare, nevoiașii purtând aceeași mască insalubră timp de zile și săptămâni?). Până în toamna anului 2020, masca devenise obligatorie peste tot, chiar și la ora de sport a copiilor din clasele I – IV (vă mai amintiți de băncile cu plexiglas?). În 2021, din ianuarie până în iulie, a venit pe val vaccinarea cu serurile experimentale Covid („doar două doze și am scăpat de pandemie”). În special în perioada verii, vaccinarea era prezentată ca sinonimă cu libertatea (ne vaccinăm și scăpăm, ne vaccinăm și plecăm în concediu), iar clipurile difuzate la TV și pe rețelele de socializare îi înfățișau pe vaccinați sărind în sus și rupându-și masca (în septembrie, când regimul a reintrodus restricțiile de circulație pe timp de noapte și masca obligatorie pe stradă, vaccinații aveau să facă scandal – întemeiat -, adică ne vaccinăm și scăpăm în iulie, dar intrăm în casă la ora 21 și purtăm mască și declarație pe stradă din septembrie)? Declarația pe propria răspundere a fost înlocuită de guvern prin certificatul „verde” al segregării sociale și, astfel, vaccinații au început să primească „privilegii”, adică libertate pe cartelă, spre deosebire de libertate interzisă pentru nevaccinați (cât de mult și în formă continuată au fost încălcate Constituția României și Drepturile Omului nu va putea stabili justiția noastră „independentă” nici într-un deceniu!). Dar „libertatea” vaccinaților n-a durat mult: neocomuniștii din Partidul „Democrat” din SUA au venit cu ideea că deși vaccinatul e „imunizat” pe persoană fizică, el poate în continuare să transmită virusul, deci vaccinații au reînceput să poarte mască „pentru a-i proteja pe cei din jur” (de ca și cum cei din jur nu erau suficient de abili sau de interesați în a se proteja singuri – dar cum filantropia gratuită nu costă bani, s-a umplut lumea de „filantropi”). În România, prin noiembrie-decembrie 2021 s-a aflat brusc că primele două doze nu „protejează” nici măcar un an, conform prospectului, și că oricum a apărut o nouă variantă virală „mult mai contagioasă”, deci a reînceput chemarea – însoțită de condiționări și șantaj – la vaccinare. Imperativul dozei a treia.

Pe 21 decembrie 2021, rămășița de lume normală din poporul român a luat cu asalt Parlamentul (în general, doar străzile și trotuarele din jur) pentru că monstruoasa coaliție PNL – PSD – UDMR pregătea obligativitatea certificatului Covid (deci a vaccinului – testul era acceptat doar două luni) la locul de muncă „până de Crăciun”, deci forțarea la injectare sau disponibilizarea nevaccinaților. O țară cu 50% șomeri pentru că nevaccinați, asta se prefigura! Lumea a ieșit în stradă să-și apere pâinea, dar și să comemoreze moartea democrației în România. Protestatarii au fost făcuți „teroriști” și jandarmii au început să trimită (unora să le aducă acasă cu duba) amenzi pentru nepurtarea măștii, bazându-se pe filmări și pe fotografii din presă și Facebook. În ianuarie 2022, parlamentarii pregăteau din nou introducerea pe ușa din dos a obligativității certificatului de vaccinare la locul de muncă și a obligativității purtării măștii FFP2 pe stradă, sub bagheta „moderatului” ministru PSD Alexandru Rafila (în subsidiar, Guvernul recunoștea că promovase 2 ani o mască obișnuită ca fiind conformă, susținând apoi că aceeași mască e neconformă! Exact ca în primele luni de pandemie, când spunea că masca nu e obligatorie, pentru ca apoi să susțină că este. Se recunoștea pe față că Guvernul a mințit, singura întrebare fiind când: înainte, după, sau mereu?). Anumite neînțelegeri ale majorității parlamentare, combinate cu protestele opoziției, au făcut ca proiectul să fie tergiversat până la izbucnirea unei noi crize, care a lăsat-o pe cea „sanitară” căzută-n șanț.

A venit fatidica zi de 24 februarie 2022 (Ziua îndrăgostiților și a declanșării războiului fratricid de către Rusia) și cum, în prima etapă, frontul a avansat vertiginos către vest, guvernul român, condus de generalul în rezervă Nicolae Ciucă, și-a dat seama că ar fi mai cuminte să se ocupe de Putin decât de Omicron-pistol-cu-apă. Cum refugiații ucraineni erau primiți cu brațele deschise și fără discriminare pe bază de mască sau de certificat, a ieșit Werner Iohannis pe 8 martie și a declarat că starea de alertă nu va mai fi prelungită. Astfel, pandemia dispărea la fel cum apăruse, prin decret prezidențial, la pachet cu TOATE restricțiile ei, printre care, în primul rând, MASCA.

Dar n-a ținut mult minunea că, în mijlocul verii (perioada cea mai puțin pretabilă propagării virozelor), Guwernul a început din nou să numere cazurile de carcalac, înmiindu-le din pix de pe o săptămână pe alta. În chiar ziua Sfântului Mucenic Doctor și Vindecător Pantelimon (27 iulie) a avut loc prima ședință de Guwern cu masca pe figură, pentru a transmite un semnal populației că molima n-a trecut, canicula este un catalizator al virozelor (sanchi!) și, chiar dacă nu se poate deocamdată impune pe cale legală, masca este „recomandată” (Rafila dixit). Mesajul a fost amplificat de rețelele de distribuție a panicii (Digi 24, HotNews, G4Media, Antena3, Gândul.ro, influenceri ș.a.) astfel încât, în doar câteva zile, au reapărut „mascații” pe stradă, unii cu FFP2, alții cu mască obișnuită și câțiva tineri teribiliști cu ceva măști negre care acopereau toată fața și aduceau aminte de Războiul Stelelor. Un peisaj destul de dezolant, mai ales pentru începutul de august! Iar asta la doar câteva săptămâni după ce Parlamentul UE, la presiunea Comisiei UE condusă de Ursula-agenta-Pfizer, tocmai votase prelungirea cu încă un an a certificatelor de vaccinare europene (menționând că lasă la decizia statelor membre dacă să le implementeze și pe plan intern sau nu; dar cam care e probabilitatea ca o colonie sclavagistă precum România să nu preia o recomandare ca pe o obligație?).

O declarație considerată în mod fals anti-vaccin a ministrului Alexandru Rafila prevestea, de fapt, reluarea vaccinării cu doza a 4-a din septembrie – octombrie. Rafila spunea că vaccinurile actuale sunt ineficiente, dar asta numai pentru că acum circulă o nouă variantă virală pentru care el „speră” că se va veni cu o nouă variantă de vaccin cât de curând. A devenit destul de clar că de la toamnă ni se pregătește reluarea tiraniei politico-medicale, sezonul 3. Am început să-mi pun serioase întrebări cum de oamenii se mai pot lăsa speriați și mânați spre dictatură ca o turmă de oi descreierate, mai ales cu aceleași argumente deja expirate și mai ales după ce soarta / istoria / providența le dăruire câteva luni de revenire la „vechea normalitate”, ca să simtă și mai acut contrastul față de ceea ce va veni. Îmi venea să mă duc la fiecare îmbotnițat și să-i arunc în față replica pe care o folosiseră cei ca ei împotriva noastră: „din cauza unora ca voi nu vom mai scăpa de pandemie!”. Dar n-am făcut-o pentru că, în calitate de creștin ascult porunca „Nu judeca, pentru a nu fi judecat!”, iar, în calitate de activist civic, am fost și rămân nu un antivaccinist, ci un militant pro-alegere: nu pot ca tocmai eu, după ce am strigat atâta timp să fie respectat dreptul nostru de a alege ce facem cu propriul corp, să nu-l las pe altul să decidă pentru corpul lui chiar și să se vaccineze de 3 ori pe an și să poarte două măști suprapuse, dacă asta e alegerea lui – deși știu că ambele lucruri îi fac rău și nu poate să nu mă doară sufletul pentru el.

Mi se spune de către vaccinați că ei poartă mască pentru a nu pune în pericol pe cei dragi, sau pentru a nu leza convingerile celorlalți. Păi bine, dar nu ca să-i protejați pe cei dragi v-ați „imunizat”? Pentru ce vă mai trebuie, deci, mască pe lângă vaccin? Iar dacă nu vreți să supărați pe nimeni, atunci fiți nudiști cu nudiștii, puneți-vă șliț la spate pentru „diversitate” și mai renunțați la shaorma și la canapea în zilele de post, ca să nu-i supărați pe credincioși! Nu-i așa că dorința de a nu leza convingerile altora vine la pachet cu renunțarea la propria identitate? Poate că masca asta cameleonică e de fapt obiectivul nr. 1 al Marii Resetări pentru construirea „omului nou” în varianta Davos! Și da, la fel cum respect libertatea de alegere, respect și libertatea de conștiință (omul să creadă ce vrea, chiar și aiureli), dar asta nu înseamnă să nu-i spun aproapelui meu, atunci când o ia pe arătură, că credința lui frizează erezia ori habotnicia sau că pseudoștiința pe care o venerează el devine superstițioasă ori chiar… mistică. A avertiza nu înseamnă a teroriza și nici a impune, dar cu mărturisirea (politicoasă, cumpătată a) adevărului suntem cu toții datori (ați observat cum au dispărut dezbaterea și pluralismul din societate?). După care, fiecare e liber să aleagă pentru sine, dar în cunoștință de cauză (consimțământ informat, nu manipulat prin propagandă/recompensă ori extorcat prin șantaj și presiuni).

Pentru că ani de zile am prezentat studii și analize științifice, dar oamenii speriați de goarna propagandei nu pot fi convinși cu argumente logice, voi apela la unul emoțional: stima de sine. Vă place să fiți trași pe sfoară cu nerușinare? Iată cum ați fost duși de nas timp de 3 ani de zile!

MINCIUNA CA POLITICĂ DE STAT: Același președinte care nega virusul, două săptămâni mai târziu a băgat o națiune întreagă în stare de urgență. Același Guwern care timp de două luni a lipit anunțuri oficiale în care masca era rezervată doar simptomaticilor sau „contacților” lor a tipărit afișe noi în care masca era pentru toată lumea, în toate împrejurările („Poartă mască. Fii responsabil! Salvează veți!” ș.a.m.d.). Același guvern care a spus doi ani de zile că toate măștile sunt bune, a descoperit subit în al treilea că toate măștile sunt rele în afară de un sortiment, „întâmplător” cel mai costisitor. Același guvern care în decembrie îți trimitea jandarmii acasă cu amenda pentru masca nepurtată a descoperit subit în martie că masca nu mai e necesară în nici un context („pandemia nu mai e o amenințare, va trebui să învățăm să conviețuim cu virusul”). Același guvern care în martie renunța la măști ajunge să le „recomande” în iulie, pentru că vara nu-i ca iarna și guturaiul i-a transmis lui Ciucă că (sic!) „Eu vara nu dorm”…

Dacă până acum nu ați sesizat minciuna cu măștile (care apar și dispar prin hotărâre de guvern) și chiar cu pandemia (care apare și dispare prin decret prezidențial), atunci continuați cu masca și cu vaccinul și cu rapelul – o faceți pe propria răspundere și vă asumați și consecințele! Dar să nu spuneți că n-ați fost avertizați!

One thought on “Ca s-o lămurim cu MASCA. Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *