A murit Mariana Gavrilă, profesoară de istorie timp de 3 decenii la Colegiul ȘAGUNA din Brașov. Cauzele decesului, deocamdată necunoscute

Doamna Mariana Gavrilă, profesoară de istorie la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, fostă inspectoare, a trecut la cele veșnice joi, 13 octombrie 2022. Vestea neașteptată a luat prin surprindere pe toată lumea, indiferent că vorbim de foști colegi – dascăli sau inspectori – ori de generații întregi de elevi care au îndrăgit-o. Unii comentatori punctează faptul că profesoara șagunistă era absolventă a Colegiului Național „Dr. Ioan Meșotă” din Brașov, cunoscută fiind rivalitatea și competiția dintre cele două școli de elită. Nimeni nu ne informează, însă, despre vârsta la care a survenit decesul – știm că doamna era pensionară, dar încă preda – și nici despre cauzele acestuia.

„Cu profundă tristețe, Colegiul Național „Andrei Șaguna” anunță trecerea prematură în neființă a colegei noastre, distinsa profesoară Mariana Gavrilă, un dascăl de vocație, care, timp de peste 30 de ani, și-a dedicat viața acestei școli. Un gând pios în memoria Domniei Sale. Dumnezeu să o odihnească în lumina Sa!”, este anunțul postat pe pagina de facebook Șaguna Oficial.

Printre cele peste patru sute cincizeci de comentarii, unul ne-a atras atenția în mod deosebit:

„Scumpa mea colegă de liceu la Meșotă și apoi ca profesoare, la Șaguna. Dumnezeu să te aibă în paza Lui, că noi nu te vom uita! Somn lin alături de Olga, și Liliana, și Mioara, Cornelia. Condoleanțe familiei și tuturor celor îndoliați! Im devastated”, a scris Cristina D.

Mărturia unui colaborator apropiat

„Deși se pensionase de câțiva ani, a continuat activitatea la catedră, pentru experiența și dăruirea sa, fiind chemată să continue să predea elevilor pe care îi îndrăgea și pe care îi respecta. (…)

Cuvintele ar fi multe de scris și de vorbit, dar regretul este că a plecat dintre noi prea repede. Suntem convinși că mai avea multe de realizat și de înfăptuit pentru școală și Brașov. Am văzut-o ultima dată în centrul istoric, am vorbit puțin și mi-a spus că a fost bolnavă. Perioada de pandemie i-a fost dificilă și grea, ca la cei mai mulți dintre noi, dar și pe domeniul acesta aveam discuții interesante.

Rămas bun, stimată doamnă profesor! Ne rugăm ca Dumnezeu să vă odihnească în pace. Pentru mine rămâneți o doamnă frumoasă, distinsă, dintr-o bucată și cea mai bună profesoară de Istorie din Brașovul ultimilor ani”, a scris muzeograful Ovidiu Savu de la „Casa Mureșenilor” într-o mărturie pe care o puteți citi pe larg aici.

Vom reveni cu amănunte despre cauzele decesului și data înmormântării, pe măsură ce acestea vor fi făcute publice. Dumnezeu s-o ierte și cu drepții s-o rânduiască pe cea care a fost profesoara șagunistă de Istorie și inspectoarea Mariana Gavrilă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *