Politica și democrația pe înțelesul tuturor. Opinia lui Ioan Sperling

Nu o să vorbesc de România pentru că noi fie ne-am chinuit să copiem democrația altora, fie am facut o politică „originală” și, după mai bine de 30 de ani, ne-am convins toți (sper) că propunerile pentru cei aleși le fac alții, tot ei aleg dintre cei propuși, iar politica ce se face în România este după cum bate vântul atlantic!
Pentru cei care nu au înțeles încă sau cred că la noi e o situație mai specială fiindcă suntem o țară mică, am să vă dau exemplul Germaniei, la care lucrurile merg absolut la fel!
Germania, care părea că ar conduce Europa, este la rândul ei marioneta SUA! Și, din cauză că dezvoltarea Germaniei amenința să rupă sforile de care o conducea America, a fost nevoie ca economia ei să fie pusă la pământ! Și a fost pusă!
Mai întâi prin „ridicarea” verzilor la putere, un partid care are foarte puțină acceptanță în țară, dar care este îmbibat până la saturație de „corectitudinea” politică, de încălzirea globală, de orice abominație de peste ocean!
Țara a fost invadată de milioane de imigranți care sunt susținuți de stat pentru a lupta împotriva lui, a populației germane și de la care nu se așteaptă nici un fel de contribuție sau încercare de integrare!
Apoi a venit ca la comanda „plandemia,” tot o invenție americană, care a dus economia pe margine prăpastiei.
Lovitura finală este războiul din Ucraina, în care Germania și Europa sunt împinse de SUA, singura care profită din plin de acest război!
Politicienii germani?
Un exemplu: Annalena Baerbock ministru de externe.
Ajunsă la putere cu tot scandalul de corupție (sau poate tocmai din cauza lui?) declară că Germania va ajuta Ucraina până la capăt indiferent ce spune alegătorul german!
Care politician ar putea declara așa ceva dacă ar fi ales de popor? Nici unul! Dar Annalena știe că poziția ei se datorează altcuiva, nu alegătorilor și, ca atare, față de acest „altcineva” este datoare, sau de el îi este frică!
Apoi tot de la sine putere declară că Germania se găsește în război cu Rusia! Germania care depinde se gazul și materia primă din Rusia, sigur nu! Și nici populația Germaniei ! Oricât de tâmpit ai fi (citește verde), nu poți să-ți tai singur creanga de sub picioare!
SUA da, se găsește în război cu Rusia, cu diferența că sunt prea deștepți să declare așa ceva! Promit tancuri, dar nu le trimit, doar ca să le trimită Germania, Europa. Asta înseamnă să scoți castanele fierbinți din foc cu mâna altora!
Cam la fel o să acționeze și când va trebui să apere întreaga Europă, care și-a terminat de mult resursele armate „ajutând” Ucraina!
Diferența dintre România și Germania?
Sforile noastre nu-s doar în mâna SUA, ci și a Germaniei, Franței, Olandei, Austriei, Israelului…de aceea suntem o marionetă cu mișcări foarte ciudate, de care se râde în hohote! Mai ales când înfățișarea noastră este a unui tolomac cu zâmbet tâmp!

Un articol publicat de Ioan Sperling la data de 30.01.2023 pe Vrăbiuțe.blog.

De același autor: Mai întâi de toate România și românii! – rețeta lui Ioan Sperling pentru a nu avea o țară de robi

A meritat să murim și să fim neliberi? Întrebarea lui Ioan Sperling la 33 de ani după Revoluție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *