Dacă guwernerul vrea să ne condamne penal pentru proteste neautorizate pașnice, ce facem, revoluții? Opinia lui Silviu Chirilă. VIDEO

Teologul antiecumenist și activistul civic Mihai Silviu Chirilă aduce în atenție o propunere legislativă nedemocratică, readusă în actualitate de PNL cu girul PSD și UDMR, potrivit căreia protestele neautorizate, chiar dacă pașnice, să fie sancționate cu închisoare de la 2 la 7 ani (sancțiune aplicabilă fiecărui participant), așa cum sunt sancționate infracțiunile cu periculozitate medie spre mare. O samavolnicie fără precedent în firava democrație română, unde Constituția prevede inviolabilitatea dreptului la adunări publice (proteste) și unde, mai ales din 2020 încoace, autoritățile au invocat diverse acte legislative inferioare Constituției (ordonanțe de guvern sau O.U.G.-uri) pentru a condiționa, limita și finalmente interzice protestele pentru largi categorii de cetățeni, nedându-le acestora altă posibilitate decât a ieși în stradă fără autorizație și a suporta amenzi usturătoare, pe care ulterior le-au contestat în instanțe, cu mai mult sau mai puțin câștig de cauză – în funcție de instanță. Ei bine, actuala majoritate parlamentară e avidă să strângă din nou șurubul dictaturii, transformând vechile amenzi neconstituționale în ani de pușcărie.

„Acest partid anti-românesc, globalist (PD-L, actualmente PNL, n.r.), s-a hotărât să propună o legislație care să sancționeze protestele neautorizate cu închisoarea și, în aceste condiții, vin și mă întreb – și vă întreb și pe d-voastră: dacă se va aproba acest proiect și populația României va fi sancționată cu închisoarea pentru că protestează în public într-un protest neautorizat, așa cum am fost noi obligați să protestăm în 2020, 2021, 2022, când primarii primiseră ordin o simplă Hotărâre de Guvern prin care și-au permis să ne distrugă dreptul la liberă exprimare și la întrunire și și-au permis să ne închidă protestele, iar cei care am mers în instanțe, instanțele erau pe aceeași mână cu dictatura și nu s-a realizat nimic – decât în anumite situații.

Întrebarea mea este așa: Dacă ne vor închide protestele și, pentru un protest neautorizat din cauză că nu va vrea autoritatea locală să-ți dea autorizație, vom fi condamnați cu închisoare de la 2 la 7 ani, oare n-ar fi mai bine să facem direct revoluții? Adică dacă tot ajungem la pușcărie, odată ce populația se hotărăște să facă un protest fiindcă nu mai poate răbda, nu mai poate să trăiască, nu mai poate să accepte o situație, dacă tot Guvernul PD-L hotărăște să ne bage la pușcărie fiindcă protestăm și ne exercităm două drepturi constituționale – la liberă întrunire și la liberă exprimare -, oare n-ar fi mai bine să nu mai facem proteste, să facem direct revoluții? Revoluțiile nu sunt condamnate penal…”, se întreabă – fără să afirme – Mihai Silviu Chirilă de la Mărturisirea Ortodoxă. VIDEO:

One thought on “Dacă guwernerul vrea să ne condamne penal pentru proteste neautorizate pașnice, ce facem, revoluții? Opinia lui Silviu Chirilă. VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *