Cazul BOR: VB, dacă ar fi doar purtător de cuvânt, nu ar lovi continuu în Biserica Ortodoxă! Să-i urmăm pe adevărații păstori, precum IPS Teodosie, și să le întoarcem spatele celorlalți! Opinia lui Ioan Sperling

Un articol publicat de Ioan Sperling inițial la data de 20.04.2023 pe Vrabiute.blog.

Vasile Bănescu este una din două: ori ofițer de securitate cu un grad foarte mare, ori un șantajist care-și menține postul prin informațiile compromițătoare pe care le deține! Desigur, o posibilitate nu o exclude pe cealaltă. Dimpotrivă, ele se potențează reciproc!

Ce nu este „tovarășul” Bănescu – și asta în mod sigur: doar un purtător de cuvântat al Patriarhiei care crede în Dumnezeu!

Pentru că, dacă ar fi măcar credincios sau doar purtător de cuvânt, nu ar lovi continuu în Biserica Ortodoxă!

Patriarhul, la rândul lui, fiindcă nu reacționează la ce-i pune în gură Bănescu, ori are un grad mai mic decât tovarășul Bănescu, ori este șantajat de acesta, ori într-adevăr ce scoate pe gură Bănescu … îi aparține! Oricare din aceste variante îl face pe Patriarh incompatibil cu funcția pe care o deține!

Peste Patriarh este Sinodul care vede și el ce vedem și noi, știe și el cel puțin la fel de multe câte știm și noi! Atunci, de ce nu se schimbă nimic? Singura motivație logică este că majoritatea celor din Sinod sunt fie cu grade, fie șantajabili, fie atei/neortodocși, iar restul, fiind o minoritate, nu au puterea să schimbe nimic!

Toată puterea Patriarhului, Sinodului stă în Biserică, adică în noi! Iar noi, cei care credem, fără să avem grade și nici interesul de a distruge Biserica, putem face un singur lucru: să întoarcem spatele fariseilor și să urmăm Păstorul care iubește oile!

De aici, de departe, IPS Teodosie pare un astfel de păstor, probabil cei din România cunoașteți și alții! Urmați-i pe aceștia și întoarceți-le spatele celorlalți! Lucrul ăsta nu este doar un drept, ci o datorie!

V-ar mai putea interesa și…

2 thoughts on “Cazul BOR: VB, dacă ar fi doar purtător de cuvânt, nu ar lovi continuu în Biserica Ortodoxă! Să-i urmăm pe adevărații păstori, precum IPS Teodosie, și să le întoarcem spatele celorlalți! Opinia lui Ioan Sperling

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *