1 Mai muncitoresc: Două trenuri București – Brașov au avut întârzieri de sute de minute din cauza unor probleme la nivelul firului de contact

În după-amiaza și seara zilei de 1 mai 2023, două trenuri de pe ruta București – Brașov au avut întârzieri de peste două ore din cauza unor defecțiuni apărute la nivelul firului de contact. Este vorba de RE 3003 (ruta București Nord – Brașov), care a întârziat circa 226 min., și de trenul IR 1635 / R 2105 (ruta Constanța – București Nord – Brașov), care la Brașov a ajuns cu „doar” 125 minute mai târziu, pentru a-și schimba locomotiva și rangul cu unele inferioare și a-și continua călătoria până la Sibiu. Din cauza întârzierilor acumulate pe traseu, acest din urmă tren, în loc să plece la 19:40 din Brașov a plecat după ora 21:20 și, în loc să ajungă la Sibiu la ora 22:52, și-a atins destinația finală la ora 1 fără câteva minute. Comunicarea întârzierii în Gara Brașov s-a făcut pe mai multe căi, toate transmițând date diferite: inițial s-a anunțat o întârziere de 120 de minute, la casa de bilete se vorbea de 70 de minute, iar pe megafoane s-a transmis ulterior că ar fi vorba de 80 de minute. Veridic a fost doar scenariul cel mai pesimist.

„CFR Călători informează că astăzi, 1 mai 2023, urmare unor probleme la nivelul firului de contact trenurile IR 1635 și RE 3003 au staționat pe perioada intervenției drezinelor pantograf. Trenul IR 1635 a plecat cu cca. 125 de min întârziere.


Update: Trenul RE 3003 pleacă la ora 20:29 cu o întârziere de cca. 226 de minute.


CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident și le mulțumește pentru înțelegere.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile utilizând:

-site-ul www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Mers Tren Trafic Intern.
-9521 – INFO CFR (trafic intern).
-numerele de telefon de la gările CFR, publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
-aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
-site-ul administratorului infastructurii feroviare www.cfr.ro, unde sunt funcționale și actualizate permanent camerele web https://cfr.ro/camere-web-2/ din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța, care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
-şi întrebând personalul nostru din staţii”, a transmis compania CFR Călători pe pagina sa web la data de 1 mai 2023. (textul continuă sub foto)

Nemulțumirilor călătorilor li se adaugă și cele ale angajaților, care se plâng că sunt puțini și prost plătiți, precum și că infrastructura și echipamentul rulant sunt învechite și nu există bani pentru modernizarea acestora. De exemplu, pe ruta Brașov – Sibiu linia nu este electrificată și nici nu sunt perspective să fie pe viitor, se circulă doar cu locomotive Diesel și, uneori, în vagoane se ia curentul din cauză că, la vechimea lor, locomotivele nu mai produc energie electrică la fel de bine ca energia cinetică.

În schimb, digitalizarea merge strună pentru că, de curând, biletele tipărite au devenit mult mai mici (un singur dreptunghi cartonat) și sunt dotate cu un cod QR pe care conductorul îl scanează cu un smartphone, în loc să-l composteze cu micul clește metalic ce lăsa în colțul tichetului o gaură în formă de stea. Totodată, conductorii au fost dotați cu o mini-imprimantă portabilă, fără fir, cu care le tipăresc călătorilor urcați fără titluri de călătorie un bilet emis prin intermediul aceluiași smartphone care funcționează și pe post de cititor de coduri QR.

Mai mult, dacă ne uităm la locomotivele electrice de pe ruta Brașov – București Nord, cele renovate și vopsite proaspăt nu mai poartă emblema ELECTROPUTERE CRAIOVA – pe ele scrie SOFTRONIC (o companie cu site în limba engleză care se află tot în Craiova – probabil aceeași Mărie, dar cu altă pălărie).

V-ar mai putea interesa și…

One thought on “1 Mai muncitoresc: Două trenuri București – Brașov au avut întârzieri de sute de minute din cauza unor probleme la nivelul firului de contact

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *