Hristos a înviat! Să fim împreună, cei ce ne pretindem în același Duh! Primul pas este cuminecarea, comunicarea pentru acestea. Mai e o speranță de blocare a PLX 145: recursul la Avocatul Poporului. Opinia lui Constantin Ilie

Un articol de Constantin-Florin Ilie, postat public pe Facebook la data de 13 mai 2023.

Din nou și din nou, Hristos a înviat…

Unii socotesc că educația și numai educația e problema. Alții, plx-urile. Unii, doar credința, alții sărăcia, banii, antenele cincige, alții găsesc că numai acțiunile în instanțe este calea, alții doar protestele, unii politicienii, alții gropile din asfalt samd. Bune toate și ne-bune…

Suntem „extraordinari”! Fraților, am început să gândim fragmentar, ceea ce NU este o gândire ortodoxă. Unii spun că educația și numai educația e problema și/în consecință, soluția. Alții, doar credința. Alții, numai plx-urile. Alții, numai politicienii… Fraților, TOATE sunt problema (și, prin consecință, soluția)! IN INTEGRUM! Nu nesocotim niciuna dintre acestea, toate trebuie să ne îngrijoreze! Așa cum Hristos a unit Cerul cu pământul (universul material), S-a jertfit PENTRU aceasta în mod special, arhetipal chiar, la fel, toate ale omului sunt importante! Ce vorbim noi aici? Ce disocieri facem? Credința, morala (principiile, legile, plxurile), fapta, toate trebuie sa fie abordate, toate în acord.

Toate îndreptate, nimic nesocotit! Altfel avem o problemă gravă în chiar credința noastră.

Să încetăm să mai dormim și să trăim zen, că nu asta e ortodoxia. Ora et labora; fii lumină dar și liturgisitor (lucrător) în lume, dar nu ca din lume. Dacă sarea pământului se strică, cine o va mai drege și de unde se va mai săra făptura? Oameni buni, toate trebuie abordate, nimic nesocotit, toate in integrum, precum trup si suflet intregi suntem clădiți și tot pentru aceasta a venit Hristos în Trup. Iar prin asta să putem și noi învia împreună cu El, întru El, in integrum. Că nu degeaba in integrum ne-a zidit dintru început, chip și asemănare.

Credința, educația, legea, plxurile, aplicarea lor în faptă… toate trebuie abordate. Nimic nesocotit sau „neîngrijorător”… Toate abordate. Iar pentru asta, împreună-lucrarea este o condiție sine qua non, indiferent unde crezi tu că ar fi, izolat, problema. Nu e izolată, nu e doar într-o parte, nu e disociată, nu a fost niciodată. Drept aceea, abordarea plenară, in integrum, este soluția…

Împreună! Iar primul pas este cuminecarea, comunicarea pentru acestea. În special cei ce ne și pretindem în același Duh. Suntem mădulare, complementari, importanți unii prin ceilalți, în lumina lucrării celuilalt, nu un întreg de sine stătător; problema e un puzzle, iar nu o singură pătrățică. „Sângele și puterea” ne e comuniunea, comunicarea, cuminecarea în Adevăr, în Hristos. Împreună-lucrarea. Dacă ne este, să se vadă; ca un reflex se va vedea… Suntem acum așa, e întrebarea? – faptele arată că… Dar să fim! Să fim și atunci, abia atunci, vom putea îndrepta tot ce este de îndreptat. Nu izolat. Problema e în toate, dar și în toți. Să nu mai fie… !

Hristos a înviat?
Adevărat a înviat!

Dar, de ce a înviat?, e întrebarea așezării în care ne aflăm acum.

Haideți, așadar,
la Înviere!


În altă ordine de idei, trimiteți și emailul către Av. Poporului, nu-l nesocotiți. Cei ce puteți mai mult și distribuiți. Îl găsiți mai jos pe pagină…

*

Repostez anunțul. Este ultima pârghie legală posibilă, iar timpul este scurt. Trimiteți acum cele de mai jos: Model solicitare a cetățenilor de intervenție a Avocatului Poporului la Curtea Constituțională a României. Completați cele de mai jos, copiați si trimiteți urgent pe email. Voi pune adresa de email a Av Poporului în comentarii. E urgent! ( petitii@avp.ro )


Stimată doamnă Renate Weber, președinte al instituției Avocatul Poporului,

Vă rugăm cu respect să atacați la Curtea Constituțională a României PL-x 145/ 2023, lege votată abuziv în Camera Deputaților la data de 10 mai 2023. Această lege este direct îndreptată împotriva cetățenilor români și poate genera numeroase abuzuri.

PL-x 145/2023 permite întregistrarea și prelucrarea datelor personale ale copiilor fără acordul părinților, prin înscrierea automată a minorilor în Observatorul Național al Copilului.

În expunerea de motive sunt indicate clar situațiile – fără număr și disproporționate în raport cu necesitatea de fapt, printre altele – prin care copiii pot fi separați de familie, ceea ce permite ca această lege – contrar celor în titlul legii (prevenția…) – să fie pusă în aplicare nu pentru a preveni, ci pentru a separa copiii de familie. Nu este stipulat absolut nicăieri în acest proiect de lege că acest lucru este interzis în situațiile enumerate în articole. Iar ceea ce nu este interzis, este permis.

De asemenea, PL-x 145/2023 permite monitorizarea abuzivă și separarea copiilor de familiile lor, după criterii foarte generale și subiective, încălcând drepturile fundamentale și constituționale ale familiei cu privire la drepturile și responsabilitățile părinților în relația cu copiii lor.

De asemenea, aplicația în care sunt introduse cazurile – iar prin consecință date personale ale copiilor dar ȘI ale părinților – este o aplicație prin care instituțiile abilitate ale Statului român administrează doar aceste date, în timp ce proprietarul acestei aplicații este o entitate privată, străină, nesupusă controlului si jurisdicției Statului român, de tip ong, anume organizația UNICEF. Iar prin acest lucru se aduce atingere inclusiv siguranței si Securității naționale, încălcând norme si legi ale acesteia.

Acestea sunt doar unele dintre multele alte probleme de neconstituționalitate și de securitate națională pe care considerăm că le nesocotește acest proiect de lege, suntem siguri că Instituția pe care o conduceți va mai identifica și altele de gravitate cel puțin egală cu cele enumerate mai sus.

Ca atare, vă rugăm să luați atitudine fermă, acum cât nu e prea târziu.

Cu stimă și încredere, (nume și prenume)


P.S. – personalități, influenceri și lideri de opinie, #acum este unul dintre acele momente să ajutați, poate decisiv, Țara…

De interes, pe aceeași temă…

One thought on “Hristos a înviat! Să fim împreună, cei ce ne pretindem în același Duh! Primul pas este cuminecarea, comunicarea pentru acestea. Mai e o speranță de blocare a PLX 145: recursul la Avocatul Poporului. Opinia lui Constantin Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *