
CEDO le dă câștig de cauză homosexualilor care au cerut ca statul român să le recunoască oficial căsătoria. Consilier BOR: Nici un text european sau internațional nu poate obliga statele să creeze un statut particular pentru cei care coabitează, fie ei de sex diferit, fie de același sex
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a dat o sentință care ar obliga statul român să recunoască mariajul persoanelor de același sex. CEDO a admis plângerea formulată de Asociația ACCEPT (militantă pentru agenda homosexualilor în România) și 14 persoane împotriva statului român prin care s-a sesizat încălcarea Articolului 8 din Convenția CEDO, ”dreptul la respectarea vieţii private şi de familie”, în cazul unor persoane de același sex a căror căsătorie nu a fost recunoscută de stat. În cadrul Referendumului pentru Familie din 2018, care viza modificarea Constituției României astfel încât să garanteze posibilitatea căsătoriei doar între un bărbat și o femeie, majoritatea votanților s-au exprimat în favoarea definiției explicite a căsătoriei firești, care să excludă recunoașterea de către stat a vreunei forme de parteneriat între persoane de același sex. Din păcate, Referendumul a fost invalidat din cauză că nu a trecut pragul minim de 30% prezență la vot, în urma războiului informațional exercitat cvasiunanim de mass-media, ONG-uri, partide politice, ambasade străine, „influenceri” ș.a., care au încercat să convingă opinia publică română că „referendumul e lipsit de miză” sau că „singurul scop e să scape Dragnea de pușcărie” (încarcerat în mai 2019 la Rahova, n.r.) Pe de altă parte, CEDO nu se mai bucură actualmente de același prestigiu ca înainte de aderarea României la UE, după ce Curtea cu sediul la Strasbourg a fost zguduită de scandaluri de trafic de influență din zona ONG-urilor finanțate direct sau indirect de George Soroș, precum și după legitimarea noilor concepte privind „drepturile sexuale și reproductive”, care dau undă verde „drepturilor” homosexualilor, transgenderilor, feminismului radical și pruncuciderii (avortului).
CEDO a decis cu cinci voturi pentru și două voturi împotrivă, că cererile cetățenilor români sunt admisibile. Se constată, de asemenea, că a avut loc o încălcare a articolului 8 din Convenție, a informat marți, 23 mai 2023, portalul Știri pe Surse.
CEDO hotărăște ”constatarea unei încălcări a Convenției constituie în sine o satisfacție echitabilă suficientă pentru orice prejudiciu moral suferit de reclamanți”.
Ce spune ARTICOLUL 8
Dreptul la respectarea vieţii private şi de familie
„Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private şi de familie, a domiciliului său şi a corespondenţei sale.
Nu este admis amestecul unei autorităţi publice în exercitarea acestui drept decât în măsura în care acesta este prevăzut de lege şi constituie, într-o societate democratică, o măsură necesară pentru securitatea naţională, siguranţa publică, bunăstarea economică a ţării, apărarea ordinii şi prevenirea faptelor penale, protecţia sănătăţii, a moralei, a drepturilor şi a libertăţilor altora.”
Asociația ACCEPT și 14 persoane de același sex, care pretind că formează 7 cupluri stabile, au dat în judecată statul român la CEDO, pentru a reclama pretinsa încălcare a dreptului la viață privată și de familie în România, se arată într-un comunicat al organizației militante pentru „drepturile” homosexualilor.
Unul dintre cuplurile de homosexuali care au solicitat CEDO reglementarea parteneriatului civil în România este formată din doi bărbați, Florin Buhuceanu și Victor Ciobotaru. Celelalte 6 cupluri doresc să rămână, deocamdată, anonime. (Oare din prea multă „mândrie”/„pride”?, n.r.)
Florin Buhuceanu, membru ACCEPT, este implicat în mișcarea revendicativă de drepturi pentru homosexualii din România de mai bine de 20 de ani, militând pentru abrogarea articolului 200 din Codul Penal.
Ce spune Patriarhia Română, cel mai mare oficiant de căsătorii religioase din România?
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a transmis către presă o serie de precizări în legătură cu „poziția Bisericii față de parteneriatul civil în general”.
Vasile Bănescu a subliniat că „parteneriatul civil legalizează concubinajul, îi deresponsabilizează în timp pe cei doi parteneri în detrimentul mamei și al copilului, deservind practic interesul major al acestuia”.
Textul integral:
„Patriarhia Romană, în consonanță cu celelalte Biserici ortodoxe, dezaprobă constant promovarea ideii de parteneriat civil, precum și legiferarea acestuia, întrucât el reprezintă nu doar o inutilă suprapunere cu valida instituție a căsătoriei, ci și o reală subminare a asumării responsabilității integrale a celor doi soți, precum și sursa toxică (dovedită în alte societăți) a destrămării importanței și autorității moral formatoare a familiei.
În realitate, parteneriatul civil legalizează concubinajul, îi deresponsabilizează în timp pe cei doi parteneri în detrimentul mamei și al copilului, deservind practic interesul major al acestuia. Cadrul legal care protejează în mod optim „creșterea, educația și instruirea copiilor” este doar familia naturală (art. 48, al. 1 din Constituția României).
Din punct de vedere moral parteneriatul civil este un surogat al căsătoriei și un element destructurant al ordinii spirituale și morale din societate. Legalizarea parteneriatelor civile a devenit pretutindeni unde a fost acceptată primul pas spre legalizarea „căsătoriei între persoanele de același sex”, ea nefiind decât mijlocul prin care se poate ajunge la această „căsătorie”.
Acordarea unui statut legal „cuplurilor” de același sex, prin legalizarea parteneriatelor civile, s-a dovedit a fi doar o șireată și favorabilă mișcare politică spre acordarea „dreptului” de a se căsători persoanelor care, prin natura opțiunilor sexuale libere, se situează totuși în afara rațiunilor și scopurilor fondatoare ale familiei naturale întemeiate pe căsătorie.
Experiența statelor care au legalizat căsătoriile între persoanele de același sex este grăitoare. Domeniul dreptului familiei este însă „strâns legat de tradițiile culturale și istorice ale fiecărei societăți și de concepțiile sale profunde”, așadar niciun text european sau internațional nu poate obliga statele să creeze un statut particular pentru cei care coabitează, fie ei de sex diferit, fie de același sex”, a precizat consilierul patriarhal Vasile Bănescu, citat de Agenția de Știri Basilica.
Opinia unui fost voluntar al Coaliției pentru Familie: Vedeți de ce era important să votați în 2018 la Referendumul despre Căsătorie?
„CEDO a decis că România trebuie să permită căsătoria homosexualilor reprezentați de ONG-ul „Accept”. Vedeți de ce era important să votați în 2018 la Referendumul despre Căsătorie? Vedeți de ce era important să apărăm toamna trecută supremația Constituției României față de (fărăde)legea UE? Vedeți ce gogoși le toarnă Metsola republica-moldovenilor când le spune că UE și RM împărtășesc „valori comune”? Vedeți către ce fel de cupluri vor fi dați spre adopție copiii voștri separați de familie prin PLX-ul lui Firea? Vedeți cum vrea Eurovisionul să arate copiii voștri după schimbarea de sex (numită, pompos, „tranziție de gen”)? Pentru toate aceste motive și pentru multe altele, unica soluție este Independența României, atât față de Est, cât și față de Vest. RO-exit!”, a scris Vlad Pârău pe social media.
V-ar mai putea interesa și…
2 thoughts on “CEDO le dă câștig de cauză homosexualilor care au cerut ca statul român să le recunoască oficial căsătoria. Consilier BOR: Nici un text european sau internațional nu poate obliga statele să creeze un statut particular pentru cei care coabitează, fie ei de sex diferit, fie de același sex”