Armata ucraineană ar fi scufundat încă o navă rusă de război: vasul Caesar Kunikov

Armata Ucraineană a declarat că forțele sale armate, sprijinite de unități de informații militare, au „distrus” nava rusă Caesar Kunikov în Marea Neagră, informează MSN.com, citând Deutsche Welle.

„Aceasta se afla în apele teritoriale ucrainene în apropiere de Alupka în momentul loviturii”, a postat armata ucraineană pe aplicația de mesagerie Telegram.

Nava vizată, descrisă ca fiind „o mare navă de debarcare rusă”, a luat parte la operațiunile militare rusești din Georgia în 2008.

O relatare anterioară din partea publicației locale Ukrainska Pravda a afirmat că dronele maritime au lovit și avariat o navă în largul Peninsulei Crimeea.

Website-ul publicației de știri a prezentat mai multe înregistrări video cu o coloană de fum deasupra mării în largul coastei sudice a Crimeei, iar mai multe elicoptere au fost văzute, de asemenea, zburând deasupra zonei.

Între timp, Moscova a declarat că a interceptat șase drone ucrainene deasupra Mării Negre, care a devenit un câmp de luptă cheie în război, forțele Kievului intensificând atacurile în această zonă în ultima vreme.

În decembrie, rachete de croazieră ucrainene au lovit o mare navă de război rusă de debarcare în Crimeea, ucigând cel puțin o persoană.

De interes, pe aceeași temă:

3 thoughts on “Armata ucraineană ar fi scufundat încă o navă rusă de război: vasul Caesar Kunikov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *