28 februarie: Martiriul lui Horea, Cloșca și Crișan, comemorat la Sibiu de Mihai Tîrnoveanu / Mișcarea Națională. FOTO și VIDEO exclusive

Martiriul revoluționarilor români Horea, Cloșca și Crișan a fost comemorat de Mihai Tîrnoveanu la Sibiu pe 28 februarie, ziua în care au fost trași pe roată la Alba Iulia de ocupanții austro-ungari ai Transilvaniei acum 239 de ani. Liderul Asociației „Calea Neamului” și al partidului „Mișcarea Națională” a strâns, la poalele statuii pedagogului Gheorghe Lazăr, semnături pentru reintroducerea în școli a disciplinei Istoria Românilor în locul nou-introdusei discipline „Istoria Evreilor. Holocaustul”. Un grup de tinere talente, corul Resurrectio condus de profesoara Gabriela Biea, au intonat cântece patriotice în cinstea lui Horea, a lui Avram Iancu și a altor personalități din istoria poporului român (nu a fost uitat nici legendarul haiduc Andrii Popa). Discursuri au fost ținute de Mihai Tîrnoveanu din Brașov, George Samoilă din Sfântu Gheorghe și Vlad Pârău din Sibiu, care și-a cântat compoziția „Peste Centenar”. Au fost prezenți și membri ai Asociației „Frăția Ortodoxă”, precum și alți sibieni patrioți.

„Suntem o Țară ce are morminte, cu rădăcini atât de adânc înfipte în pământ, încât brazii ating cerul cu mugurii lor.

Suntem Țara lui Horea, Cloșca și Crișan pe care roata nu i-a îndoit, ci i-a făcut martiri.

Suntem o Țară cu Istorie de luptă si glorie, o Istorie ascunsă, care nu mai există astăzi în manuale, ci doar într-un uimitor instinct etnic, în sufletul unor tineri din această generație.

Dumnezeu naște români, într-o țară ocupată de străini. Aceasta este Biruința!”, a declarat Mihai Tîrnoveanu.

VIDEO: (exclusivitate Cerul, Codrul și Pârăul)

De interes, pe aceeași temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *