Sibiu: Comemorarea lui Horea, Cloșca și Crișan pe 28 februarie și strângere de semnături pentru Istoria Românilor. Mihai Tîrnoveanu și Calea Neamului, în Piața Mare la ora 16. VIDEO

Mihai Tîrnoveanu, președintele Asociației „Calea Neamului” și al partidului „Mișcarea Națională” vine miercuri, 28 februarie 2024, la Sibiu pentru a comemora împlinirea a 239 de ani de la martirizarea eroilor români Horea, Cloșca și Crișan de către ocupanții austro-ungari ai Transilvaniei, contemporani cu baronul Samuel von Bruckenthal, care avea funcția de guvernator în acea perioadă.

La 28 februarie 1785, Horea și Cloșca au fost omorâți prin tragere pe roată pe Dealul Furcilor din Alba Iulia ca pedeapsă pentru provocarea unei răscoale a țăranilor iobagi și „tolerați” din Ardeal. La ordinul împăratului din Viena, trupurile celor doi haiduci, precum și al lui Crișan, care se spânzurase în temniță, le-au fost tăiate în 4 părți și puse în țeapă în cele mai importante localități din comitatele Alba și Hunedoara pentru intimidarea poporului, conform Wikipedia.

Pe lângă comemorarea haiducilor români martirizați de austro-ungari, Mihai Tîrnoveanu va strânge la Sibiu, cum a făcut și în alte orașe din România, semnături pentru introducerea Istoriei Românilor (cu această denumire) în programa educațională în locul disciplinei obligatorii de istorie a evreilor și a Holocaustului. Manifestarea va avea loc la ora 16:00 în Piața Mare din Sibiu, în zona statuii pedagogului român Gheorghe Lazăr.

„Cu Dumnezeu înainte la Sibiu, pentru demnitatea noastră națională!
Miercuri, 28 februarie, ora 16, statuia lui Gheorghe Lazăr! Strângem semnături pentru introducerea Istoriei Românilor în programa educațională, cinstind astftel memoria eroilor martiri Horea, Cloșca și Crișan!
Mulțumim din tot sufletul românilor care ne sprijină cu fonduri necesare deplasărilor pentru această campanie (contul Asociației Calea Neamului: RO 62BRDE080SV52855930800, Asociația Calea Neamului). Recunoștință pentru Cornel Păun, Vasile Joanta, Cătălin Constantin, Dan Constantin, Brânzei Adriana, Maria Marcu.
Manualul de luptă si strategie națională este manualul cu numele Istoria Românilor, tocmai de aceea el a fost luat tinerei generații și tocmai de aceea noi suntem datori să-l punem la loc, adică în mintea și sufletul copiilor noștri!”, a scris Mihai Târnoveanu, miercuri, 28 februarie, pe Facebook.

Într-o postare din 26 februarie, liderul Asociației „Calea Neamului” precizase următoarele:

„Fiecare semnătură, fiecare eveniment desfășurat în această campanie pentru Istoria Românilor în manualele școlare înseamnă demonstrația de luptă identitară a unui popor care nu se lasă călcat în picioare, care nu se lasă prostit și umilit de străini. Miercuri, 28 februarie, ora 16, la Sibiu, în fața statuii lui Gheorghe Lazăr, strângem semnături pentru introducerea materiei „Istoria Românilor” în programa școlară, cinstind în același timp memoria eroilor martiri Horea, Cloșca și Crișan.
Caravana pentru demnitatea noastră națională a început la București, continuând la Mănăstirea Petru Vodă, Focșani, Prahova, Târgoviște, Constanța, Târgu-Ocna.
Avem nevoie de sprijin pentru a ajunge în cât mai multe locuri din țară, inclusiv pentru acțiunea de la Sibiu. Fondurile se adună în contul Asociației Calea Neamului:

RO 62BRDE080SV52855930800, Asociația Calea Neamului. Avem nevoie de voi, oameni buni, pentru a merge cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!” – Mihai Tîrnoveanu / Facebook.

VIDEO:

De interes, pe aceeași temă:

3 thoughts on “Sibiu: Comemorarea lui Horea, Cloșca și Crișan pe 28 februarie și strângere de semnături pentru Istoria Românilor. Mihai Tîrnoveanu și Calea Neamului, în Piața Mare la ora 16. VIDEO

  1. Lui Brukenthal ar fi legitim sa i se ridice statuie doar in comuna lui Nocrich .eventual in Austria de catre nostalgicii Habsburgilor ,nicidecum in centrul Sibiului .Hasbsurgii dinastie criminala,au impins omenirea in primul razboi mondial ,unde au pierit milioane de oameni .Este o nerusinare anacronica sa aduci omagii acestor moaste istorice .In Romania se poate acest lucru ,pentruca elita noastra culturata este inexistenta .Nu cunosc din ce motiv .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *