Candidații la președinție trebuie să depună un jurământ în fața națiunii că vor fi altfel decât Klaus. Ion Cristoiu despre „Blestemul Iohannis”. VIDEO

Gazetarul Ion Cristoiu, al cărui blog împlinește 10 ani de existență, a anunțat duminică, 3 februarie 2024, că va inaugura o rubrică de reluări din cronicile sale zilnice, cu titlul „Scriam pe…”. Cum această perioadă februarie – noiembrie se suprapune cu cea premergătoare alegerii, acum 10 ani, a lui Klaus Iohannis la președinția României, Cristoiu a făcut portretul-robot al robotului prezidențial:

„În 2014, începând din februarie, am scris în fiecare zi câte câte 3 gânduri pe zi. Deodată, uitându-mă peste aceste texte, mi-am dat seama că eu am avut norocul, fericirea de a comenta anul 2014, un an de răscruce în istoria României postbelice, deoarece 2014 este anul când România a fost lovită de blestemul Klaus Iohannis. Dezastrul celor două mandate ale lui Klaus Iohannis pentru România este deja o axiomă. (…)

Candidații la președinție trebuie să depună un jurământ în fața națiunii că vor fi altfel decât Klaus Iohannis. De ce anul 2014 e cel în care România a fost lovită de blestemul Klaus Iohannis? Pentru că în România totul s-a dat peste cap pentru ca Iohannis să fie, din primarul ăla proprietar de 6 case și cu Mercedes care era singurul care parca acolo, în piața aia uriașă, să devină președintele României (…)

(2014) A fost anul diversiunilor și m-am gândit ca, în cadrul rubricii pe care o am pe CristoiuBlog.ro, Gândurile lui Cristoiu, să public în continuare, ca și până acum, câte o filă de manuscris, de gânduri, de eseuri, de note despre istorie, despre cultură și să adaug o rubrică intitulată „Scriam pe”… De exemplu, mâine o să apară „Scriam pe 4 martie 2014”, apoi marți va fi „Scriam pe 5 martie” și voi relua din cele 3-4 texte publicate într-o zi unul – nu pot să le public pe toate pentru că mi-ar trebui o carte – pentru că ele sunt și o cronică a unui martor, Cristoiu, din 2014 și veți vedea din aceste comentarii reluate acum, după 10 ani, că trebuie să le citim altfel pentru că noi știm care a fost finalul serialului „Klaus Iohannis, cu orice preț președinte”. Pe scurt, de ce-a fost lovită România în 2014 de blestemul Klaus Iohannis? De ce a fost Klaus Iohannis un blestem? (…)

Nici un dictator din istoria modernă n-a fost atât de arogant cu propriul său popor: un îmbogățit, un ghiorțan, cu mașini, cu avioanele lui de lux, cu vila lui de lux pregătită acuma! A fost un om care a disprețuit și disprețuiește poporul român. N-a simțit nevoia un moment să dea seama acestui popor care l-a ales pentru că el era, de fapt, alesul Înaltei Porți.

De aia, rubrica mea va ține până când el va fi ales în 2014 președinte al României și blestemul chiar se va îndeplini!”

Ion Cristoiu a vorbit în continuare pe o temă cam ignorată de presa centrală: masacrele din Gaza, pe care le compară cu genocidul armean. „Nu au existat în istoria postbelică asemenea sângeroase masacre ale unui popor, palestinienii, de către Israel”, consideră Cristoiu, care acuză arena internațională că nu intervine pentru a pune capăt tensiunilor din acea regiune. Puteți explora și acest subiect urmărind filmarea Jurnalului său VIDEO:

De interes, pe aceeași temă:

One thought on “Candidații la președinție trebuie să depună un jurământ în fața națiunii că vor fi altfel decât Klaus. Ion Cristoiu despre „Blestemul Iohannis”. VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *