Florida: Un proiect de lege care prevede că slujbele religioase fac parte din lista nevoilor ESENȚIALE ale oamenilor așteaptă să fie semnat de guvernatorul DeSantis

Proiectul de lege limitează considerabil dreptul autorităților de a închide bisericile pe perioada unei situații de urgență.

Guvernatorului republican al Floridei i-a fost înaintat vineri un proiect de lege adoptat de legislativul statului, care definește slujbele religioase ca fiind esențiale. Ron DeSantis are termen până la sfârșitul lunii pentru a-l semna, potrivit LifeSiteNews.

SB 254 a fost votat de Senatul Floridei în ianuarie și stipulează că guvernul nu poate interzice accesul credincioșilor/cetățenilor în lăcașurile de cult aproape în nicio împrejurare. Conform prevederilor proiectului de lege, slujbele sau activitățile religioase se pot desfășura normal atâta timp cât magazinele considerate esențiale rămân deschise, iar guvernul le poate suspenda doar dacă o ordonanță de urgență se aplică în mod uniform „tuturor entităților din jurisdicția afectată”, iar „dispoziția este în sprijinul unui interes guvernamental imperativ și reprezintă mijlocul cel mai puțin restrictiv de a promova acest interes guvernamental imperativ”.

Proiectul de lege a fost elaborat după ce numeroase grupări religioase, precum și mai mulți politicieni și analiști conservatori, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la închiderea bisericilor în timpul lockdown-urilor puse pe seama COVID-19, subliniind că în timp ce magazinele în care se vindeau (și) băuturi alcoolice au rămas deschise, lăcașurile de cult au fost obligate să își închidă porțile.

Inițiatorul proiectului de lege, senatorul republican Jason Brodeur, a declarat în ianuarie că adoptarea acestuia ar preveni închiderea, pe viitor, a lăcașurilor de cult în cazul unei stări de urgență.

O propunere legislativă similară a fost semnată de guvernatorul republican al Arizonei, Doug Ducey, în aprilie, slujbele religioase fiind definite ca esențiale și în situații de urgență. Ducey a semnat, de asemenea, un proiect de lege care protejează drepturile clerului de a-i vizita pe pacienții aflați în spitale.

De altfel, încă din 2020, DeSantis a semnat un ordin executiv prin care a decretat că slujbele religioase erau esențiale în timpul închiderilor COVID, exceptându-le de la ordinele care interziceau ieșitul din casă.

Dacă va fi semnat, proiectul de lege SB 254 va intra în vigoare la 1 iulie, cu 3 zile înainte de Ziua Americii – o frumoasă și binecuvântată coincidență.

Proiectul de lege poate fi vizualizat ca pdf AICI.

Citiți și: Florida becomes only US state to not pre-order COVID shots for infants and young children – LifeSite (lifesitenews.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *