Un nou partid s-a născut din spuma protestelor anti-dictatură. Coaliția pentru Națiune vrea să redea România românilor. Suveranism, protecționism, unionism și alte 12 principii sunt prevăzute în actul fondator

Partidul suveranist „Coaliția pentru Națiune” (CpN), la care aderă din unii dintre foștii tineri ieșiți la Revoluție în decembrie 1989, alături de românii care au ieșit în stradă în ultimii doi ani în stradă împotriva dictaturii covidiene – precum și de cei care au semnat pentru inițiativa cetățenească „Legea Suveranității” -, s-a lansat oficial sâmbătă, 24 septembrie 2022, într-o sală de conferințe situată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 17-19 în București, peste drum de Sala Dalles. Celor patru membri fondatori – avocatul Dan Chitic, regizorul și publicistul Iulian Capsali, medicul prof. Răzvan Constantinescu și IT-istul protestatar Aurelian Popa – li s-au alăturat alte câteva persoane de toate vârstele și de ambe sexe în conferința de lansare transmisă online, care a durat aproape 4 ore (Corina Pânzaru, activistul civic Pompiliu Diplan printr-o scrisoare, Alexandra Dumeri din Ploiești, medicul Mircea Pușcașu din Suceava printr-o scrisoare, Cristi Băltoi din Neamț, stomatoloaga Irina Gârlean, doctorița Mihaela Secară din Onești printr-o scrisoare, Dan Jivan din Tulcea, muzicianul constănțean Harry Tavitian printr-o scrisoare, Tania Negrău, Ioana Cuclea, actorul Dan Puric, politicianul și scriitorul Varujan Vosganian prezent în sală, Grigore Cudean de la New York Magazine, Cătălin Dume, Ovidiu Zară ș.a.). Prezentăm fragmente din alocuțiunile membrilor fondatori, restul intervențiilor putând fi urmărite în filmarea oficială. VIDEO.

Citți și: Suveranitate – ieri și azi. Prof. Andrei Marga vine cu al doilea răspuns pentru detractorii adevărului că Bucovina și Basarabia aparțin României. Cugetarea falsă e și ea izvor de crime, le transmite el lui Aurescu, Baconschi, Cioroianu și Tismăneanu

DAN CHITIC

„Văd aicea fețe pe care le-am văzut în Coaliție de ani de zile. Văd fețe care au mers în fața Palatului Cotroceni atunci când la Palatul Cotroceni se afla Traian Băsescu. Văd fețe care au fost în fața DNA-ului atunci când DNA-ul era o instituție opresivă, abuzivă, creație tot a lui Traian Băsescu. Văd aceleași fețe pe care le-am văzut și atunci când am ieșit pentru resursele noastre acum 4 ani, în 2018. N-am fost mulți, dar am fost în fața Palatului Parlamentului și am spus că resursele României trebuie să fie ale României. De-atunci este Coaliția, de-atunci! Apoi am văzut aceeași Coaliție, v-am văzut pe voi, dragilor, în stradă timp de doi ani de zile, doi ani de zile cumpliți, doi ani de zile în care drepturile noastre au fost anihilate, doi ani de zile în care am fost supuși la tratamente experimentale și la cel mai urât tratament social, acela de anihilare a libertății totale: am stat închiși în casă și, cu toate astea, membrii Coaliției au ieșit pe stradă. Am luat fiecare dintre noi zeci și zeci și zeci de mii de lei amendă. N-a contat, pentru că a fost ceva mult mai important, a fost ceva ce a mânat această Coaliție în luptă. O să mă întrebați: despre ce Coaliție vorbești? Coaliția pentru Națiune a fost anunțată acum o lună și ceva! Este vorba despre Coaliția acelor oameni liberi și demni. Este vorba de Coaliția acelor suflete românești care nu s-au încovoiat, care au rezistat de fiecare dată! Aceasta este Coaliția. Coaliția în forma ei politică e doar o chestiune care s-a adăugat târziu, foarte târziu, pe ceva existent. Această Coaliție a fost de facto a tuturor celor care au luptat împotriva dictaturii, împotriva abuzului și a opresiunii, împotriva dictatului venit din afara țării, împotriva umilințelor la care am fost cu toții supuși. Aceasta este Coaliția! Acum suntem doar în etapa în care ne arătăm celor din clasa politică, atât! Noi suntem de multă vreme împreună. Acum doar ne-am organizat și probabil că asta este cea mai mare teamă a celor care până acuma au făcut tot ce le-a stat în putință să facă să nu existe în media și în public această Coaliție care, iată, s-a format, s-a sintetizat.

Ce vreau să vă spun este că pentru noi nu este un început, este o continuare. O continuare firească și necesară, necesară pentru Națiune! Un început este doar pentru cei care acum realizează că noi suntem și că suntem puternici. De ce suntem puternici? Pentru că venim cu lucruri noi. Poate cel mai important lucru față de restul opoziției este faptul că am venit cu soluții concrete de fiecare dată. Nefiind partid parlamentar, de pe stradă am trimis în Parlament legi – Legea Suveranității. Dar nu-i singura. Am trimis de curând un pachet de 50 de modificări la Legile Justiției, niște Legi ale Justiției absolut abuzive, dictatoriale, care vin să pună din nou sistemul judiciar în ansamblul său în mâna politicului – și, de fapt, nu în mâna politicului, ci în mâna Serviciilor – cele care sunt în spatele politicului, noi știm cu cine-avem a ne lupta. Acesta este elementul de început. Această competență pe care noi o aducem în politică, această profesionalizare a celor care vin și propun proiecte concrete. Vă spuneam de proiecte-legi, noi am făcut iarăși un set întreg de amendamente la Legile Offshore. Au fost votate, sunt respinse. De fiecare dată, tot ce-am venit și-am făcut a fost ca la carte, mai bine decât fac cei din Parlament, în ultima perioadă a fost respins. Iată de ce suntem acum în acest moment de început! (…)

De-asta, dragii mei, suntem în fața unor decizii radicale, pe care noi, deși nu foarte mulți, așa cum n-am fost foarte mulți prin piețe, atunci când am rezistat împotriva abuzurilor din perioada pandemică, dar ăia puțini am reușit să facem ceva și am reușit să schimbăm și să avem libertăți și drepturi mai multe decât mulți din state mai puternice, mai democratice. Iată de ce, acum, calitatea voastră și, în curând, și numărul vostru vor determina schimbări radicale. De aceea a fost nevoie să ne întâlnim aici, de aceea a fost nevoie ca această Coaliție care exista de foarte multă vreme să prindă această forță. De aceea mai avem nevoie de fiecare dintre d-voastră, de aceea toți rămânem în Coaliție, indiferent dacă veți semna acea adeziun sau nu. Eu vă îndemn să o faceți, pentru că această Coaliție este o Coaliție a inimilor pentru Națiune!”, a afirmat av. Dan Chitic.

AURELIAN POPA

„Eu sunt IT-ist. Până acum, am fost versiunea 1 a unui software – software-ul de suveranitate care trebuie să ruleze pe acest calculator numit „România”. Încheiem această versiune 1.0 azi, aici, acum, deci se încheie proiectul. Și tot azi, aici, acum vom începe să implementăm versiunea 2 a software-ului, care este vehiculul politic care trebuie să sune așa: Coaliția pentru Națiune”, a explicat, succint, protestatarul anti-restricții Aurelian Popa, președinte al Asociației Experților în Tehnologia Informației din România.

RĂZVAN CONSTANTINESCU

Medicul Răzvan Constantinescu: „Dragilor, în ultimii doi ani au intrat cu cizmele politicului în protocoalele noastre terapeutice. Nu s-a mai pomenit niciodată! Medicina este o meserie liberală, medicului nu i se poate impune de către nici un for care-i tratamentul pe care să-l aleagă pentru un pacient. Și noi acuma aveam protocoale în care era obligatorie folosirea unei otrăvi numite Remdesivir. Și, atunci, sigur că prima cale (de reacție, n.r.) – și așa l-am cunoscut și pe Aurelian, așa l-am cunoscut și pe Dan Chitic (cu Iulian am state mai vechi) – a fost în stradă! Numai că decidenții închid frumușel termopanele și țipătul nostru din stradă nu mai ajunge (la ei, n.r.). Și, atunci, noi suntem nevoiți să fim vehiculul care transferă țipătul străzii în spatele acelor termopane. Și asta era singura cale, cred, în momentul actual. (…) Ăsta-i proiectul, ăsta-i drumul și, de multe ori, drumul e mai important decât destinația”.

IULIAN CAPSALI

„Pe 21 decembrie 1989 a fost cineva în stradă de aici? (vreo 25% dintre cei prezenți ridică mâna sus, n.r.) Asta-i Coaliția! Eu am fost aicea, chiar vizavi, la Sala Dalles. Puțin mai sus, la Scala, dar la Dalles am văzut cum i-au călcat pe tinerii, pe prietenii noștri, pe colegii noștri i-au călcat cu camionul. Cine s-ar fi gândit atunci că am scăpat de o teroare, de un regim criminal, de un regim autocrat și că vom ajunge unde am ajuns în ziua de astăzi? Bănuiesc că… nu știu dacă am mai fi ieșit vreodată în stradă să ne punem viețile la bătaie pentru asta! Cred că am fost puțini, Varujan a fost și închis în noaptea aia, dacă țin bine minte! (Varujan Vosganian este acolo, în sală.) Deci nimeni, nimeni nu s-ar fi putut gândi că lucrurile se vor degrada vreodată într-un asemenea hal încât să ajungem unde-am ajuns mai ales în acești ultimi doi ani, care au demonstrat faptul că democrația este extrem de fragilă, că un plan mondial – pentru că a fost mondial: ce s-a întâmplat la noi nu s-a întâmplat doar la noi, ci în toată lumea – a putut fi pus în practică fără nici un fel de probleme de o echipă nu foarte mare, dar de cei care aveau exact oamenii în funcțiile-cheie, iar noi știm foarte bine … că fără serviciile secrete … au fost atât de diabolici încât, dinainte, să păteze, să maculeze niște personalități care ar fi putut să oprească această minciună care a împânzit România fără nici un fel de opreliște. Și, aici, mă gândesc la perioada băsistă, când, oameni de cea mai bună factură au fost târâți în tribunale. Noi îl avem pe Toni Neacșu, îl știți foarte bine pe prof. Astărăstoae, deci au fost oameni de cea mai bună factură târâți prin tribunale pentru că imaginați-vă cum ar fi arătat pandemia în România cu profesorul Astărăstoae președinte al Colegiului Medicilor! Cred că n-ar fi existat, de fapt! S-au gândit foarte bine la fiecare pas, și-au pus oameni, de fapt nu oameni, ci niște trădători, niște sclavi, exact acolo unde trebuia să-i pună ca lucrurile să poată fi manipulate după dorința lor. Și, evident, au avut la dispoziție o presă de cea mai proastă factură, adică o „presă miluită”, cum spunea cineva, cu care pur și simplu au înspăimântat lumea.

Trebuie să ieșim din starea de frică. Asta spunea și Răzvan, asta cred și eu. Frica trebuie să dispară dintre noi pentru că, dacă rămânem cu frică, nu vom mai avea niciodată putere să ieșim la suprafață, vom fi pur și simplu sclavi. Nu avem altă șansă decât să devenim sclavi, pentru că acolo se dorește (să ajungem) prin sărăcirea accelerată a populației lumii, căci aceasta se întâmplă la această oră, pasul II după pandemie, sărăcirea populației lumii prin această bazaconie care e Green Deal-ul (Pactul Verde European, n.r.) și care a făcut să explodeze prețurile la energie și lumea va fi în incapacitatea de a plăti toate angaralele casei, va fi extraordinar de greu. Din păcate, ați văzut, ieri doi bătrâni s-au aruncat de la etaj, deci lucrurile cred că se vor degrada din ce în ce mai tare.

Dar, de ce-am venit cu geanta? Am primit ieri o geantă, pentru că tot suntem întrebați „Care-i programul, planul vostru de bătaie?”. Păi uitați care-i planul nostru (scoate din geantă 5 cărți, n.r.): avem Strategia de dezvoltare a României – lipsesc două volume, o să fac rost și de alea -, Strategia de dezvoltare a României în următorii 20 de ani, făcută de Academia Română. O să mă întrebați: „păi bine, e deja făcută, e o strategie bine gândită de institutele Academiei Române, de ce n-a fost pusă vreodată în practică? Ce s-a întâmplat cu ea până acuma?”. A fost pur și simplu marginalizată, ocultată, pentru că răspunsul cred că-l aveți fiecare dintre voi: România nu este un stat care are libertate, noi nu avem nici un fel de putere de a decide. De ce? Pentru că nu avem oameni care să decidă în această țară. Lipsa totală de suveranitate a României este demonstrată și de faptul că această lucrare extraordinară, o strategie pe 20 de ani, din care s-au pierdut 6 până acuma, a Academiei Române a fost ocultată, nu există! Ați auzit de ea până acuma, știți de ea, ați auzit? A fost dată tuturor partidelor, a fost dată guvernelor, nimeni n-a băgat-o în seamă! De ce? Pentru că, repet, România nu este un stat suveran și noi nu vom putea niciodată să facem ceva din această strategie extraordinară făcută de Academie, niciodată n-o să putem face nimic, numai din acest simplu motiv. De aceea, recuperarea strategiei și a demnității, evident, naționale este obligatoriu pentru demersul nostru politic. Trebuie neapărat să redăm România românilor”, a explicat regizorul, publicistul și activistul civic Iulian Capsali.

Tot el a dat citire, mai spre finalul conferinței, principiilor Coaliției pentru Națiune:

1.Credința în Dumnezeu ne este temelie, reazem și scut. Suntem convinși, asemenea strămoșilor noștri, că nimic nu se poate realiza fără Dumnezeu și fără respectarea legilor Sale. Libertatea credințelor religioase și a alegerilor de conștiință nu poate fi îngrădită în nici un fel. Respectăm tradiția și credința fiecărei etnii cuprinse în granițele statului român și încurajăm prezervarea elementului identitar, întrucât oferă structură morală și culturală în comunitate. Elementul identitar primordial al românilor este Biserica Ortodoxă Română, „Maica spirituală a Neamului Românesc”, cum s-a exprimat esențializat Eminescu. Credința ortodoxă este indispensabilă pentru păstrarea identității românilor care s-au aflat sau încă se află în afara granițelor țării.

2.Persoana. Credem că fiecare persoană este unică, reprezentând perpetuarea și actualizarea creației lui Dumnezeu, iar viața acesteia începe din momentul concepției. Tot așa cum omul, chip al lui Dumnezeu, este centrul, scopul și finalitatea Creației, persoana, cetățeanul român, este centrul interesului statului. Scopul existenței și activității instituțiilor statului și finalitatea oricărui demers politic, juridic, economic sau social. Ca persoane, suntem în comuniune de credință și de valori în opoziție cu globalizarea uniformizantă.

3.Familia. Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor. Familia este o instituție fundamentală a societății, care garantează continuitatea poporului român. Întemeierea de familii trebuie stimulată, iar familia trebuie sprijinită și apărată, cu atât mai mult cu cât România se află în colaps demografic. Familia are cuvântul decisiv în educația copiilor, iar nu statul.

4.Națiunea, Neamul, Limba și Credința. Comunitate de neam sau națională este o realitate obiectivă incontestabilă: ne naștem într-un neam așa cum ne naștem într-o familie. Națiunea este comunitatea celor care împărtășesc aceeași limbă, aceleași tradiții și valori, aceeași ascendență, indiferent dacă trăiesc sau nu în același stat. Diaspora, precum și românii din jurul statului român sunt parte a națiunii române. Limba română este ADN-ul națiunii române și constituie elementul de identitate și continuitate al poporului român, iar Tradiția este coloana vertebrală a Națiunii, ansamblul de principii, valori și obiceiuri care i-au dat rezistență și stabilitate în istorie. Plecând de la aceste premise, în plin asalt globalist, Coaliția pentru Națiune va lupta pentru prezervarea limbii, tradiției și memoriei istorice naționale, precum și pentru Unirea tuturor românilor într-un stat, considerând că acestea sunt scopul existenței și finalitatea oricărui demers viabil al statului român.

5.Statul reprezintă concretizarea instituțională a dorințelor poporului român de a se administra după propriile-i legi și în concordanță cu interesele sale suverane. Istoria ne arată că popoarele care nu-și creează mecanisme eficiente care să le apere ajung în servitute față de alții și, în final, dispar. În acest sens, statul român trebuie să lucreze pentru și împreună cu cetățenii săi, nu împotriva lor. Statul trebuie să asigure condițiile astfel încât fiecare cetățean român să trăiască și să-și îndeplinească … (Aici sunetul se oprește. Rugăm apropiații CpF să ne transmită continuarea pe redactia@cerulcodrulsiparaul.ro, n.red.)

„Nu avem aliați eterni și nici inamici veșnici, doar interesele noastre sunt eterne și perpetue, iar datoria noastră este să le urmăm” (citat din Lord Palmerson)

7.Legalitatea. În concepția Coaliției pentru Națiune, Constituția și legile reprezintă principiile și regulile de conduită stabilite de către Poporul Român, în mod direct sau prin reprezentanții săi în Parlament, care au ca scop apărarea drepturilor și intereselor personale, continuitatea și urmărirea interesului națiunii, prezervarea suveranității și independenței naționale. Legalitatea constituie principiul fundamental de funcționare și existență a statului român, ce reprezintă unica formă de manifestare a statului în raport cu cetățenii săi. Pentru nici un motiv, nici o instituție nu poate depăși sfera de atribuțiuni legale conferită de lege acesteia și nu pot exista imixtiuni în viața cetățeanului dincolo de drepturile constituționale și legale ale acestuia. Ca o garanție a constituționalității și legalității, Coaliția pentru Națiune consideră că Justiția trebuie depolitizată complet, iar serviciile de informații trebuie să fie demilitarizate și scoase din viața politică, economică, din Justiție și din procesul electoral. Instituțiile juridice naționale trebuie întărite și dotate cu instrumente și legi care să le permită apărarea Constituției și a drepturilor și libertăților cetățenești atât în fața atacurilor din interior, cât și a celor din exterior.

8.Protecția. Statul are obligația să protejeze viața, drepturile și interesele cetățeanului român, precum și tradiția și valorile esențiale ale Poporului Român. Pentru atingerea acestui scop primordial, Coaliția pentru Națiune va implementa politici de protecționism național, identitar, cultural, social și economic.

9.Proprietatea. Considerăm că fiecare om are dreptul natural de a fi proprietarul bunurilor dobândite sau moștenite de la ascendenții săi. Fără asumarea responsabilității pentru proprietatea sa, nu putem vorbi despre libertate. Proprietatea este esențială pentru libertatea și suveranitatea cetățeanului român. Statul trebuie să garanteze proprietatea și să apere dreptul fiecărui cetățean la libertatea asocierii. Proprietatea corect dobândită este sacrosanctă în viziunea Coaliției pentru Națiune.

10.Demnitatea. Acțiunile celor care slujesc statul român – funcționari, demnitari, profesori, medici, militari, polițiști, judecători ș.a.m.d. trebuie să fie caracterizate de cinste și de noblețe și trebuie îndeplinite cu scopul binelui public, precum și cu respectul demnității și drepturilor cetățeanului. Exercitarea autorității de stat nu trebuie niciodată și pentru nici un motiv să ducă la abuz, iar respectul datorat de cetățean funcționarului sau demnitarului nu trebuie să ducă la subjugarea și umilirea acestuia. Fiecare român are dreptul la o viață demnă, după decenii de abuzuri. Doar recâștigând demnitatea în interiorul țării și refăcând țesutul social distrus de 3 decenii de haos politic și administrativ vom putea sta demni ca națiune în Europa și în lume.

11.Prosperitatea. Prosperitatea este un drept legitim al oricărui cetățean, iar statul român trebuie să depună toate diligențele pentru protejarea prosperității și garantarea unui nivel de trai decent pentru fiecare cetățean. În acest scop, Coaliția pentru Națiune va lua orice măsuri economice vor fi oportune pentru demnitatea și prosperitatea cetățeanului român, inclusiv renaționalizarea marilor companii care au fost înstrăinate abuziv de către interese politice contrare interesului național, după modelul exproprierilor făcute în anii 2020 – 2022 în statele din estul Europei.

12.Competența.Credem că omul sfințește locul și funcționarii, demnitarii la orice nivel vor fi numiți numai pe baza meritelor profesionale și a probității morale. Totodată, considerăm că, într-un mediu pur competitiv, cum este cel al societății contemporane, competența, dedicația și fidelitatea față de interesul public trebuie remunerate conform nivelului de calificare și implicare al fiecărui funcționar pentru a permite atragerea unui personal calificat. Fără revenirea la competență și cinste, orice construcție statală și instituțională se transformă în inamicul propriei națiuni.

Manifest

„Dragi români, suntem la o răscruce a existenței noastre ca popor și ca stat, realitate pe care ați simțit-o fiecare dintre d-voastră în mod direct, mai ales în ultimii ani, când drepturile noastre cetățenești, consființite prin Constituție și izvorâte din Dreptul natural au fost călcate în picioare de cei care au jurat să le apere. Viața noastră privată, proprietatea, demnitatea umană au fost maltratate, băgate în saci de plastic și îngropate. În această perioadă, statul s-a comportat cu românii asemenea comisarilor bolșevici în zorii impunerii totalitarismului comunist: cetățeni internați cu forța în spitale, familii distruse, vieți retezate, sancțiuni fără precedent, cenzură și abuzuri care au mers până la suprimarea de vieți omenești. Toate acestea au fost posibile din cauza faptului că statul român a fost capturat, ultimii doi ani sunt doar încununarea unui proces îndelungat, de cel puțin 20 de ani, de cedare a suveranității naționale în favoarea unor organizații globale și, astfel, de capturare a statului de către grupuri de interese străine, prin edificarea unui stat subteran – „deep state”, în engleză – care se sustrage legilor țării, dar domină politicul, economia, dictează direcții contrare interesului național. Mai grav, sub ochii noștri se legiferează cedarea suveranității naționale: o dată cedată de jure, va fi nevoie de jertfe imense pentru a o recupera. Următorul pas este supravegherea societății prin tehnologie, totalitarismul digital fiind anunțat cu emfază de către Monstruoasa Coaliție PSD-PNL-UDMR. Certificatul Covid a fost doar un pas premergător al acestui iad globalist în care personalitatea umană va dispărea.

Dragi români, este timpul marilor decizii. Coaliția pentru Națiune va cere oficial renegocierea tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană, astfel încât să corespundă necesităților și intereselor românilor. Vom solicita în justiția europeană constatarea caducității mecanismului de cooperare și verificare (MCV), document juridic umilitor, nedemn și neconvențional, care și-a încheiat efectele juridice încă din 2010. Vom solicita Curții de Justiție a Uniunii Europene să constate că România și-a împlinit toate obligațiile asumate și că face parte de drept din Spațiul Schengen. Dacă aceste lucruri nu vor fi posibile, Coaliția pentru Națiune va constata că armonizarea intereselor României cu cele ale Uniunii Europene nu este dorită de una dintre părți și va acționa în consecință. Avem de ales: să mergem încet, dar sigur spre un lagăr digital și spre dispariția statului român sau să ne ridicăm pentru a ne apăra drepturile, pământurile și viețile noastre cu orice risc. Nu suntem singuri: Îl avem pe Dumnezeu și suntem alături de toate națiunile europene care se ridică împotriva ideologiei totalitare a globalismului. Dacă ați ales varianta a doua, a luptei demne pentru identitate și suveranitate națională, vă așteptăm alături de noi!

„Acesta a fost mesajul nostru, acestea sunt principiile după care ne ghidăm și sper ca tot mai mulți români să vadă și ei că, fără a respecta principiile pe care le-am enunțat foarte pe scurt, România va dispărea ca stat – deja suntem în proces de disoluție statală și, practic, libertățile noastre, libertățile cetățenești vor fi suprimate cu totul. Deci spuneți tuturor că există un partid în România care dorește ca România să redevină a românilor, să redea România Românilor”, a concluzionat Iulian Capsali.

3 thoughts on “Un nou partid s-a născut din spuma protestelor anti-dictatură. Coaliția pentru Națiune vrea să redea România românilor. Suveranism, protecționism, unionism și alte 12 principii sunt prevăzute în actul fondator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *