Inflație de partide suveraniste cu un an înainte de parlamentare. Cui îi folosește ea?

Vă prezint o radiografie puternic ideologizată a partidelor naționaliste, realizată de postul american Europa (ne)Liberă (la fel cum neliber ar fi orice post care se revendică european în același timp în care e finanțat din afara Europei), care consideră „conspiraționism” atitudinea anti-globalistă și anti-vaccinistă, când de fapt globalizarea e conspirația prin care se urmărește, pe față, impunerea unui guvern transnațional, impliciti antinațional (Nu ați simțit că în ultimii ani deciziile au fost luate la CE sau ONU/OMS, forurile bucureștene nefăcând decât să le adopte în unanimitate și fără nici o dezbatere, ca pe vremea sovieticilor? Prole…europeni din toate țările, uniți-vă!).

Trecând peste aspecte teoretice și propagandistice, articolul conferă cea mai largă expunere Mișcării Naționale, partid fondat la Sibiu de Mihai Târnoveanu la data de 2 martie 2023. După spațiul acordat, mi se pare că asta a fost ținta principală a analizei „deontologice”. Suspect că se trec în revistă apoi vreo 8 partide de apartament, dar nu se spune NIMIC despre Coaliția pentru Națiune a avocatului Dan Chitic și nici despre SOS România, partidul bizarei, dar eficientei Diana Șoșoacă!

Poate că au scăpat analizei și alte partide mai mici, de care nu știu eu, dar astea două sunt foarte cunoscute și au fost omise. Oare de ce? Partea hazlie e că în lista formațiunilor „naționaliste” au fost strecurate REPER al lui Dacian Cioloș (tranziție de gen?) și „Forța Dreptei” a lui Ludovic Orban (dictatorașul cel viteaz, inclusiv la impus, apoi la încălcat restricțiile) și Violeta Alexandru (Lady Plexiglas, o mai țineți minte?), care brusc se cred opusul a ceea ce erau acum 2-3 ani…niște globaliști neo-marxiști vopsiți în liberali!

Pot fi de acord cu observația autorilor articolului, e inflație de partide naționaliste, dar eu cred că de-abia aici începe conspirația forțelor care se opun formării unei majorități suveraniste în Parlamentul de după 2024! Pentru cei care nu cunosc ce înseamnă REDISTRIBUIREA voturilor, imaginați-vă că votați cu un nano-partid „naționalist” care nu trece pragul electoral, iar apoi, automat, votul d-voastră se „redistribuie” unui partid cu scor mai bun, din liga mare, anti-naționalistă. Și astfel vă treziți că votați ÎMPOTRIVA forțelor globaliste, dar votul acela ajunge, contrar intenției d-voastră, taman la forțele globaliste! Curat conspirație, n’est-ce pas? Ba spa! (vorba personajelor lui Caragiale)

Și, atunci, noi cu cine votăm? Cetățenii (ne)turmentați ne pot da un răspuns în secțiunea de comentarii.

Un editorial de Vlad Pârău. Poate fi preluat integral, cu condiția citării adresei URL a acestui articol în primul paragraf.

2 thoughts on “Inflație de partide suveraniste cu un an înainte de parlamentare. Cui îi folosește ea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *