Nu încap doi cu numele Șoșoacă într-un partid cu grăsimea 5 la sută: Amazoana Diana și l-a suspendat pe al treilea consort, Dumitru-Silvestru, din SOS România

Senatoarea Diana Șoșoacă, lidera formațiunii „SOS România”, și-a exclus din partid soțul, pe Silvestru Șoșoacă, ce deținea funcția de prim-vicepreședinte, cu toate că el se laudă că e cel care a înființat partidul. Dl. Șoșoacă e cel de-al treilea soț al prolificei politiciene Diana. Se pare că nici acesta nu va rezista prea mult teribilei însoțiri cu „amazoana”, notează Ziar de Cluj.

Decizia a fost anunțată de senatoarea de Iași chiar în capitala Moldovei, la o conferință politică ținută zilele trecute (filmarea are data de sâmbătă, 17 februarie 2024).

„A trebuit să iau cea mai cruntă decizie: pentru a putea salva sufletul unui om și viața lui, pentru a-l scoate din ghearele serviciilor care l-au înconjurat, a trebuit să-l suspend din funcția de prim-vicepreședinte, astfel încât semnătura lui să nu mai însemne nimic și în momentul ăla nu mai înseamnă nimic pentru ăia care l-au înconjurat”, și-a motivat Diana Șoșoacă atitudinea față de soțul ei în urmă cu 2 zile, la o conferință a partidului de la Iași.

Cu toate acestea, hotărârea e mai veche cu circa o săptămână: „Începând cu data de 12.02.2024, se suspendă din funcția de prim-vicepreședinte al Partidului SOS România domnul Dumitru Silvestru-Șoșoacă … pentru încălcări repetate ale Statutului și a (sic!, n.r.) deciziilor Comitetului Director și Comitetului Național. Biroul Executiv Central va lua ăn discuție situația prim-vicepreședintelui și va dispune în consecință. În termen de 48 de ore de la comunicarea prezentei, dnul Dumitru-Silvestru Șoșoacă are obligația de a preda absolut toate actele partidului în original, registrele, ștampila, precum orice acte, adeziuni, procese-verbale și ștampile deține către Secretarul General al Partidului SOS România, Dr. Iulian Șerban, direct sau prin poștă la adresa de corespondență a Partidului SOS România din București, … sector 1, cu proces verbal de predare – primire și abținerea de la orice denigrare a partidului sau membrilor acestuia, în caz contrar, acesta va suporta rigorile legii”, se arată în decizia 9 / 12.02.2024 a Partidului SOS România, citată de jurnalistul Liviu Alexa pe pagina „Strict Secret” de pe Substack.

Silvestru Șoșoacă a transmis duminică un comunicat de presă în care afirmă că soția sa l-a suspendat din conducerea partidului printr-o decizie „ilegală”, care „nu are consecințe juridice” până la o eventuală tranșare a chestiunii de Congresul partidului, că nu este șantajat de serviciile secrete și că senatoarea Diana Șoșoacă conduce partidul prin „abuzuri” care vor provoca, dacă nu sunt oprite, distrugerea formațiunii politice. Detalii, la Știri pe Surse.

În cursul zilei de luni, dl. Șoșoacă a revenit la sentimente mai pașnice, publicând pe facebook o fotografie cu soția lui la Poarta Sărutului din Târgu Jiu, postată cu un an în urmă de ziua sculptorului Constantin Brâncuși. Nu știm dacă și doamna Șoșoacă a revenit la sentimente la fel de bune, dar avem bănuieli rezonabile că nu.

De interes, pe teme similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *