Circa 15.000 de oameni au protestat împotriva prețului la energie în Piața Universității și Piața Victoriei. Scandalul dintre Șoșoacă și Simion a transformat unitatea în dezbinare. FOTO-VIDEO

Peste 10.000 de persoane (după unii, 15.000, iar în Piața Victoriei, anterior dezbinării, chiar 20.000) au protestat duminică în București împotriva creșterii prețurilor la utilități și a gestionării politice a crizei economice, solicitând chiar demiterea guvernului și alegeri anticipate. Protestul a fost anunțat de AUR cu o lună înainte și sprijinit în ultima săptămână și de nou-înființata Coaliție pentru Națiune, care i-a reunit într-un cadru politic pe o parte dintre protestatarii anti-dictatură pandemică din ultimii ani. Deși organizatorii, în numele unității, au renunțat la amplasarea de scene, rostirea de discursuri sau afișarea de însemne politice, regula a fost încălcată de senatoarea Diana Șoșoacă. Huiduită în Piața Victoriei de o parte dintre protestatarii veniți în marș din Piața Universității, Șoșoacă a făcut un Tatăl nostru și i-a numit necredincioși și antiromâni pe toți cei care au huiduit-o în acest timp. Simțindu-se dați afară din piață, aceștia din urmă au plecat să protesteze la sediile PSD și PNL, la sediul liberalilor fiind împiedicați să scandeze, după cum relatează R3media.ro. Precizăm că nici George Simion nu a respectat înțelegerea de a nu avea discurs și a nu amplasa scenă în Piața Victoriei, după cum reiese din filmările transmise live chiar de el.

La ora 14 se strânseseră câteva mii de persoane la Piața Universității de unde, în jur de ora 16, au pornit în marș pe străzile Capitalei, către Piața Victoriei, unde au protestat în fața clădirii goale a Guvernului. Deși protestatarii proveneau din cel puțin două grupuri politice mari (AUR și CpN) și din mai multe mișcări civice, agreând de comun acord să nu-și afișeze însemnele și să nu țină discursuri individuale, în Piața Victoriei îi aștepta senatoarea Diana Șoșoacă (lidera partidului SOS România) la o scenă montată în regie proprie pe o platformă auto, de unde vorbea la microfon și îi invita pe toți cei care nu erau de acord cu gestul ei să părăsească piața.

După o încercare nereușită de a fi dată jos de pe scenă, Șoșoacă a strigat „fără violență!” și a cerut intervenția jandarmeriei. Ea a acuzat și bătăi în rândurile din spate între protestatari din tabere opuse, deși pe filmări acestea nu se văd, majoritatea adunării fiind pașnice. Dan Chitic, lider al Coaliției pentru Națiune, a încercat să reconcilieze tabăra „Șoșoacă” și tabăra „Simion”, însă fără succes.

Între „Unitate!” și „Marș de-aici!”

Una dintre revendicările promovate de Șoșoacă a fost Naționalizarea resurselor energetice și ieșirea României din Uniunea Europeană, așa-numitul RO-exit. Pe transmisiile live s-a văzut cum, nemaiputând scăpa de huiduielile oamenilor, Șoșoacă a improvizat un moment de rugăciune, după care s-a dezlănțuit împotriva celor care n-au ținut tăcerea impusă de ea, susținând că ea și Marcel Viziteu au autorizație pentru Piața Victoriei, iar cine nu se integrează cadrului fixat de ei este liber să părăsească piața. După ce la microfon s-a strigat despre Greorge Simion și partidul AUR sub pretextul „unității”, huiduielile primite în replică au fost interpretate de șoșocari drept „violențe”, iar auriștii au părăsit piața.

George Simion a luat și el cuvântul în Piața Victoriei la o portavoce, în mijlocul fanilor săi. El a acuzat că „diversiunea asta a fost pusă la cale de PSD și de Marcel Ciolacu”, iar susținătorii AUR au strigat „Jos Sistemul!” și „Jos PSD!”.

Simpatizanții AUR s-au îndreptat în continuare către sediile partidelor aflate la guvernare, PSD și PNL. Manifestanții nu au fost lăsați să scandeze în fața sediului PNL, după ce au fost la PSD. Teoretic, protestul din București avea autorizație duminică până la ora 23:00.

În fața PNL, protestatarilor AUR nu li s-a dat voie de către Jandarmerie să se apropie de gardul sediului liberalilor, pe motiv că în față era parcată o mașină mică. „Autocarul ni l-ați furat, dar mașina asta n-ați fost în stare să o ridicați”, le-a strigat Simion jandarmilor, făcând aluzie la incidentele de joi spre vineri noapte din Piața Victoriei, când liderul AUR a fost luat de mascați, iar autocarul AUR a fost îndepărtat din zonă, după ce a fost golit de pasageri de către forțele de ordine.

Scuze pentru modul cum a decurs protestul, transmise de Dan Chitic de la Coaliția pentru Națiune

Deși n-a fost un organizator direct al protestului, unul dintre liderii Coaliției pentru Națiune, avocatul Dan Chitic, cel care încercase o reconciliere între șoșocari și auriști, a transmis scuze publicului său pentru modul în care a decurs protestul și pentru provocările care au spart unitatea. El a spus că este, probabil, pentru ultima oară când CpN va participa la un protest comun.

Un alt lider al Coaliției pentru Națiune, doctorul Răzvan Constantinescu, a acuzat AUR și SOS că sunt partide create de SRI și SIE care s-au scuipat între ele de ochii lumii „pentru a duce în derizoriu ideea de protest stradal”. El a afirmat că „s-a încheiat marota cu dezbinarea” și „de-acum, să nu vă mai aud cu „unitate” și alte tâmpenii de felul ăsta”.

„SRI ȘI SIE S-AU STUCHIT ÎNTRE ELE LA TRIBUNA ”PROTESTULUI”
Nu am ”promovat” deloc acest miting pentru că ”miroseam” că e în regia sistemului, prin cei doi actori pe care i-a distribuit în rolurile ”opoziției” pentru a duce în derizoriu ideea de protest stradal, fenomen început cu prostovănimea care beculea la comanda SRI încă din 2017. Supapa de disipare a nemulțumirii populației a funcționat, dar e doar o soluție temporară a derbedeilor.
Acum mai aveți neclarități de ce nu m-am înscris în AUR sau SOS? Simplu, pentru că n-am epoleți.
Nu vă necăjiți, lupta e abia la început!

Un fapt pozitiv:
S-A-NCHEIAT MAROTA CU ”DEZBINAREA”

Bun! De-acum, să nu vă mai aud cu ”unitate” și alte tâmpenii de felul ăsta! Eu nu sunt nici mardeiaș din galeria lui Dinamo, nici urlător la colțul străzii! Nu am de făcut nicio ”unitate” cu oamenii serviciilor! Cine are încredere în mine să fie alături de mine, cine nu, nu!
E timpul să se încheie cu impostorii și cu punerea speranțelor noastre în mâinile unora care nu au făcut nimic în viață și acum s-au trezit lideri”, a scris dr. Răzvan Constantinescu pe Facebook.

Iulian Capsali (CpN): Astăzi s-a reușit ducerea în derizoriu a opoziției

„Dacă s-a dorit ducerea în derizoriu a opoziției la dezastrul adus de Sistem, astăzi s-a reușit.
Nu îmi pare rău că am sprijinit acest miting, care era necesar în context, dar îmi pare rău că am plecat de la ziua fiicei mele, Miriam, care a împlinit astăzi 10 ani, ca să asist la un spectacol sordid.
Noi, cei din Coaliția pentru Națiune, vom merge pe drumul nostru. Este limpede că soluția presiunii stradale nu numai că poate fi deturnată, dar este ineficientă. Avem nevoie de soluții viabile și de implicarea fiecăruia dintre noi ca să trezim lumea din letargie și să oferim soluții.
Personajele toxice din actuala opoziție și-au dat măsura lipsei de consistență.
Bolboroselile noroioase, discursul găunos, țipetele patriotice nu pot schimba un sistem globalist care s-a înșurubat în România și a transformat-o într-o colonie periferică sărăcită cu metodă.
Coaliția pentru Națiune va merge pe propriul ei drum.
Doamne ajută!”, a scris pe Facebook și Iulian Capsali, unul dintre liderii Coaliției pentru Națiune, cenzurat de rețea, dar citat de dr, Răzvan Constantinescu.

Dezbinarea… unitatea, agreate în prealabil

Al patrulea lider al CpN, Aurelian Popa, a declarat într-o filmare live pe Facebook că „Suntem în Piața Victoriei, eu am întrerupt live-ul undeva în jurul orei 17, când am observat că nu mai există acea dezbinare care a fost agreată în prealabil … nu mai există acea unitate care a fost agreată în prealabil, ci am avut parte de dezbinare. Era vorba că va fi un protest eminamente civic, fără însemne politice, explicit fără însemne politice, exclusiv fără nici un fel de referiri la partide, la programe, la alegeri, fără rivalități și fără orgolii. Eu am venit la Piața Universității în jurul orei 14:00, în jurul orei 16:00 am ajuns la Piața Victoriei, am transmis deși era plin de însemne AUR cu cele 4 valori, mă rog, însemne AUR în sensul de steaguri cu stema, lucru pe care eu am spus de mai multe ori, au avut și sigle, nu mai contează. Coloana a fost destul de mare, în jurul a 5.000 de oameni, și am venit până la Piața Victoriei. La Piața Victoriei, înțelegerea inițială a fost, știu și de la Diana și de la George, vine Piața Universității la Piața Victoriei, există și celebra emisiune de la Nașul în care cei doi au agreat să se întâlnească la Piața Victoriei… Pe vârf au fost peste 10.000 de persoane. Unii spun că 15.000, alții… Am avut dreptate, s-a umplut alveola mare. La 17:02 sunt 8.000 de oameni (în Piața Victoriei), Luis Bratu spunea că la intrarea în Piață eram vreo 15.000, Dan a zis că suntem 10.000.

Dragilor, deci a fost un eșec pentru că nu s-au înțeles. George Simion și Diana Șoșoacă nu s-au înțeles. Din nou două scene, din nou rivalități și orgolii, din nou am încercat cât de mult am putut să fac apel la unitate. Toată zâzania a pornit de la povestea cu două scene. Povestea cu două scene a încheiat complet kalimera. În timp ce vorbea Diana, ăștia de la AUR puneau „Deșteapătă-te, române”, Diana nu voia să se dea jos de pe scenă, într-un final, Lazarus l-a chemat pe George să vorbească pe scena lui Diana. George n-a vrut, că așa … nu știu ce-au vorbit ei exact pe direct pe din spate, însă noi, din public, știm toți că-i fără scenă. Acuma, George a zis de mai multe ori în mai multe seri că trebuie să fie fără scenă. Diana înțeleg că n-a fost de acord cu chestia asta, pentru că Diana e foarte bună pe discurs, George e foarte bun pe scandări.

Deci, încă o dată, vă repet: a fost OK ca mărime protestul, n-a fost chiar un „epic fail”, să zic așa, a fost un „fail”, adică un protest mare, dezbinat. Ceea ce înseamnă un protest fake, din care oamenii n-au înțeles că este vorba despre facturi, așa cum stabilirăm anterior. Deci nu s-a desprins nicicum povestea asta cu facturile. Nu am auzit scandări anti-facturi, s-au auzit cu anticipatele – anticipatele sunt imposibile pe Constituția din România -, s-a auzit cu „Jos Guvernul , jos Ciucă, jos Popescu”, OK, dar anemic, adică atunci când ai o piață de 20.000 de oameni poți s-o sincronizezi și poți s-o faci să se audă măcar pe filmări și măcar la televizor să se strige ceva. Eu nu am vrut să mă implic dintr-un motiv foarte simplu: pentru că am văzut că deja ăștia doi sunt certați și nu am vrut să fiu parte la conflictul lor și nu sunt parte la conflictul lor. Conflictul lor este unul vechi, nu mă interesează ce au de împărțit, este fix problema lor, dar cred că e gata, adică Diana va fi tot timpul separată de AUR, AUR va fi tot timpul separat de Diana și cu asta am încheiat discuția: AUR și cu SOS România niciodată nu se vor înțelege. Lucru care, și aici vreau să ajung, va duce la următoarea concluzie: că ăia din Guvern au câștigat azi. Azi a câștigat PSD, PNL, UDMR și USR. Deci astăzi a câștigat Sistemul și oamenii din spatele lor. Deci dacă nici astăzi nu a fost clar că de fapt au câștigat cei de la Putere, nu știu când ar mai fi clar”, a explicat Aurelian Popa. Restul analizei lui poate fi urmărit/ă în acest VIDEO.

Redacția consideră că se mai impune o concluzie: pe lângă Sistem, a câștigat mai ales Presa Sistemului, care a avut ocazii copioase să filmeze scene discutabile din acest protest și să compromită cauza inițială pentru care el a fost organizat. Acest lucru va duce, probabil, nu doar la dezbinarea dintre organizatori, ci și la lipsa de încredere a participanților sinceri de a mai da curs unor astfel de mobilizări.

O concluzie a unui lider apolitic: Circarilor care au distrus speranțele tuturor românilor, stați în banca voastră! Aveți nota 1 pentru ziua de astăzi!

„Din pacate, circul politic este în toi în Piața Victoriei!
E totul praf acolo! PROTESTATARII AU ÎNCEPUT SĂ SE BATĂ LA PROPRIU!
RUȘINE!

Șosoacă instigă masele împotriva lui Simion, făcându-l TRĂDĂTOR, iar apoi le spune jandarmilor să-i dea afară pe cei din Grupul AUR.
PROBLEMA ESTE CĂ NU AI CUM SĂ DAI AFARĂ ATÂȚIA OAMENI, IAR DACĂ JANDARMII AR ÎNCERCA SĂ FACĂ ASTA, TOTUL S-AR PUTEA ÎNCHEIA CU MULTE PROBLEME.
OAMENII DIN CELE 2 GRUPURI AU AJUNS ÎN FINAL SĂ STRIGE UNII ÎMPOTRIVA CELORLALȚI!
EVIDENT CĂ LIDERII BUTONAȚI AI SISTEMULUI AU FĂCUT PRAF ACEST PROTEST!
Grupul AUR îi strigă lui Șoșoacă: JOS DE PE SCENĂ și nu pare să cedeze în fața scandărilor incisive venite din partea lui Șoșoacă.
Scandalul e în toi, iar guvernanții se umflă de râs când văd că protestul civico-politic de „zeci de mii de oameni” a scindat în două românii veniți cu multă speranță la un MANIFEST simbol împotriva facturilor uriașe la energie.
Deja mulți oameni pleacă de la „marele” protest, văzând EȘECUL total în fața ochilor.
Asta este circul politicienilor și s-a demonstrat încă o dată că ăștia NU sunt în stare de nimic.
CONCLUZIA ESTE CĂ NIMENI NU STRIGĂ CEEA CE TREBUIE ÎN PIAȚĂ ȘI TOATĂ LUMEA A UITAT CĂ FACTURILE URIAȘE AU FOST CATALIZATORUL CENTRAL CARE I-A SCOS ASTĂZI ÎN STRADĂ.
ACESTEA SUNT PROTESTELE ORGANIZATE DE POLITICIENI ȘI ACUM ÎNȚELEGEM MAI BINE DE CE ROMÂNII NU MAI IES ÎN STRADĂ, FIIND ACRIȚI DE PÂINEA ȘI CIRCUL PRIMITE DIN PARTEA ACESTOR CIRCARI.
DIN ACEST MOTIV, EU NU AM GIRAT ACESTE PROTESTE POLITICE ȘI NU AM SĂ O FAC NICIODATĂ, FIIND SĂTUL DE SCANDAL.
AM ALES BINE ÎN FINAL SĂ NU DAU CURS ACESTUI EȘEC ȘI RĂMÂN SIDERAT DE CLASA POLITICĂ PE CARE O AVEM.
DACĂ NICI MĂCAR CEI DIN OPOZIȚIE NU SE POT ÎNȚELEGE DE OCHII LUMII MĂCAR ÎNTR-O SINGURĂ ZI, CUM AM PUTEA SĂ CREDEM CĂ AR FI ÎN STARE SĂ CONDUCĂ O ȚARĂ CU ATÂTEA PROBLEME?
PĂCAT, ASTĂZI S-A RATAT O ȘANSĂ MARE DE A-I ARĂTA SISTEMULUI CĂ ROMÂNII AU O FORȚĂ DE TEMUT ȘI CĂ A VENIT VREMEA SCHIMBĂRII.
DAR ÎN ACESTE CONDIȚII NU VA VENI NICIO SCHIMBARE!
DE CE?
FIINDCĂ TOATE PARTIDELE SUNT ACEEAȘI MIZERIE ȘI FIINDCĂ ÎN PREZENT STRADA ESTE ACAPARATĂ DE INFINITE INTERESE POLITICE CARE VOR MĂCINA ORICE ȘANSĂ DE A AVEA UN VIITOR LUMINOS PENTRU COPIII NOȘTRI.
ROMÂNII AU GREȘIT CÂND NU AU DAT CURS PROTESTELOR 100% CIVICE PENTRU A LE DA APĂ LA MOARĂ ACESTOR CIRCARI POLITICIENI CARE AU DISTRUS DE FIECARE DATĂ PROTESTELE OAMENILOR.
ÎN LOC SĂ SE STRIGE:
„AȚI CRESCUT PREȚURILE,
NE-AȚI DISTRUS VIEȚILE!”
se strigă non stop:
„FĂRĂ VIOLENȚĂ! AFARĂ CU VOI DE LA PROTESTUL DIANEI ȘOSOACĂ! RUSINE SĂ ÎȚI FIE, SIMION, TRADĂTORULE! NU MA DAU JOS DE PE SCENĂ, SIMION. DU-TE LA UNIVERSITATE ȘI ÎNVAȚĂ CARTE! JANDARMI, NOI AM ORGANIZAT PROTESTUL ÎN PIAȚA VICTORIEI, ASA CĂ DAȚI AFARĂ DE AICI OAMENII LUI SIMION.”
Concluziile le puteți trage și voi!
DE ASTA NU AM PRIMIT NICIODATĂ UN POLITICIAN LA PROTESTELE ORGANIZATE DE MINE, FIINDCĂ ȘTIAM CĂ EI FAC NUMAI CIRC ȘI CĂ VOR DISTRUGE TOT CEEA CE CONSTRUIM ÎN FAȚA FUNCȚIONARILOR VÂNDUȚI ÎN TIMPUL SĂPTĂMÂNII ȘI ATUNCI CÂND LUCREAZĂ.
ÎN SCHIMB, AM STRIGAT DE FIECARE DATĂ DOAR PENTRU CAUZA OAMENILOR LIBERI ȘI CÂT DE BINE AM FĂCUT-O.

DAR TRĂIM O ZI TRISTĂ ASTĂZI!
SISTEMUL RÂDE ACUM DE O ȚARĂ ÎNTREAGĂ!
FELICITĂRI CIRCARILOR CARE AU DISTRUS SPERANȚELE TUTUROR ROMÂNILOR.
STRIGAȚI UNITATE ÎN PIAȚĂ, DAR VĂ ÎNJURAȚI ȘI VĂ CĂLCAȚI ÎN PICIOARE CU FIECARE OCAZIE.
STAȚI ÎN BANCA VOASTRĂ, AVEȚI NOTA 1 PENTRU ZIUA DE ASTĂZI!”, a transmis pe Facebook protestatarul anti-dictatură pandemică Dumitru Bălan, lider al asociației civice Acțiune pentru Națiune.

O altă concluzie a altui lider apolitic: Rușine! Azi a avut loc compromiterea totală a noțiunii de protest! Nădejdea este, însă, la Dumnezeu și nu în „scene” (Mihai Tîrnoveanu, Calea Neamului)

„Rușine! Azi a avut loc compromiterea totală a noțiunii de protest, de mulți ani se lucrează la asta.
Înteleg că cele două tabere (Simion, Sosoacă) nu s-au putut uni, căci nici eu nu mă pot uni cu vreuna dintre ele, dar de aici si până la încăierări fizice, de-a dreptul bătăi, între manifestanți e cale lungă!!!
Nu despre lipsa de unitate a fost așadar vorba ci despre lipsa unui elementar bun simț. Nu mă interesează că cei doi s-au făcut de tot râsul, scenele cu bătaia la propriu pe scenă făcând deliciul televiziunilor sistemului, mă interesează însă că un ideal este aruncat în noroi, compromis și terfelit în ultimul hal, tocmai acum, în pragul unei ierni în care ideologia globalistă vrea să ne pună bocancul pe cap.
Cronologic, lucrurile cu protestul au stat cam așa. Acum o lună AUR anunță miting la Piata Universității. După ceva timp, gruparea Sosoacă anunță miting la Victoriei. Începe pe Fb. cearta între cele două tabere, direct și prin diferite ”săgeți”. Se jignesc reciproc, se bălăcăresc ca la ușa cortului. Cumva, în numele ”unității”, se ajunge în cele din urmă la un fel de consens, anume să nu se afișeze însemne de partid, iar grupul AUR să se deplaseze în marș de la Universității la Victoriei pentru a se uni mitingurile. Atacurile reciproce pe rețelele de socializare nu se opresc însă, nici măcar până în ultima zi. Între timp se constată că in pofida unei munci imense de mediatizare, nu se preconizează o prezență masivă la protest, în niciun caz similară celei de anul trecut, tot din 2 octombrie. Ca urmare, vineri pe la ora 12 noaptea, Simion creează un ”eveniment”, parcând autocarul AUR în Piața Victoriei (nu la Universitate unde a anunțat mitingul), făcând ”probă” la instalația de sonorizare pentru duminică. Bineînțeles că jandarmeria intervine, bineînțeles că iese si știrea pe televiziuni, promovarea prin scandal a mitingului făcând un pas în plus.
Ziua mitingurilor. AUR adună la Universitate câteva mii de oameni. Calcă întelegerea si sunt prezente foarte multe însemne de partid. Gruparea Sosoacă mobilizează la Victoriei un număr cu mult mai mic de oameni. Senatoarea afirmă ca la Victoriei nu sunt însemne ale partidului ei și începe să-l acuze pe Simion că nu s-a ținut de cuvânt. Pe la ora 16, coloana AUR ajunge la Victoriei, se produce un foarte scurt moment euforic, mulțimea de oameni fiind destul de mare, câteva mii bune, unii spun zece mii, jandarmeria estimează cam la cinci mii, adevărul cred că e undeva la mijloc. Între timp, Simion postează ceva de genul ,,Fără lideri, fără scene, veniți la Victoriei”. După scurtul moment euforic, oamenii fiind bucuroși că au venit la un miting mare, începe treaba propriu-zisă: ce a urmat nu a fost circ, ci o scenă sinistră în jurul scenei de pe care vorbea grupul Sosoacă, cei de la AUR luându-se la bătaie cu cei de pe scenă și din jurul ei, obiectivul fiind anularea sonorizării lui Sosoacă și desființarea ”blestematului” de podium. Nu știu dacă întelegerea prealabilă între cei 2 a fost ca la Victoriei după ”unirea” mitingurilor să mai fie sau nu un loc ”oficial” pentru vorbitori. Indiferent cum a fost, încăierarea fizică și scuiparea verbală ca la ușa cortului între anumite părți din cele 2 tabere nu se justifică!!!! Imaginile acestea de cea mai sinistră mahala au făcut turul televiziunilor și au aruncat nu doar peste aur și sos (puțin mă interesează imaginea lor), ci peste noi toți, cei care suntem împotriva politicii globaliste și trădătoare din România o lumină extrem de proastă, ne-au mânjit pe toți cu noroi. Omul simplu care nu are timp să se informeze care cu cine ”este” a perceput un lucru simplu: protestatarii (la modul cel mai general cu putință) împotriva globalismului se bat ei între ei, pentru ce să mai mergem la proteste când ne cheamă ”liderii”??? E de râsul curcilor, în Europa cei care manifestează contra aberațiilor economice și politice ale UE se bat eventual cu poliția, dar nu-și dau în cap singuri! Revenind la cronologie… Sosoacă strigă disperată către jandarmi să intervină cerându-le ajutorul, cerând inclusiv să pună garduri, țarcuri, în jurul oamenilor de la mitingul ei, jandarmii stopează conflictul, AUR pleacă din Victoriei și merge la sediile PSD, PNL cu protestul. Totul se stinge cu cel puțin 2 ore înainte de ora finală anunțată de organizatori din lipsă de entuziasm care a dus la o inevitabilă lipsă de ”personal”, foarte mulți oameni plecând acasă, fiind dezamăgiți și cu un gust amar în suflet, mai ales că, parte din ei veniseră la ”marele” protest din 2 oct. 2022 de la sute de km. depărtare, cu mari speranțe, crezând chiar conform promisiunilor liderilor că vor da jos guvernul sau că vor declanșa alegeri anticipate! S-au dat jos doar unii pe alții și cam atât.
Între timp AUR anunță proteste județene iar atacurile dintre cele 2 tabere continuă la o intensitate crescută.
Rămân trei întrebări. Una despre facturi!!!! Unde au fost facturile la cele 2 mitinguri??? Nu prea au fost, lupta pentru puterea din opoziție fiind mai aprigă decât cea contra măririi facturilor.
A doua, de ce Sosoacă l-a mai invitat la microfon pe Simion după ce în prealabil l-a făcut cu ou și cu oțet și de ce AUR a mai preferat să se amestece cu oamenii lui Sosoaca știind aceste lucruri? Nu era clar că iese conflict?
A treia, de ce nu a organizat societatea civilă, adică asociațiile, un protest?
simplu, pentru că AUR a anunțat primul mitingul acum o lună si nu am vrut să divizăm oamenii (vă aduceți aminte vechile acuze) cu un miting paralel.
Nu știu dacă vom reusi să organizam ceva pe viitor în acest sens, având în vedere demobilizarea generată de această zi, dezamăgirea și gustul amar general.
Nădejdea este însă la Dumnezeu și nu în ”scene”.”, a scris pe Facebook liderul asociației „Calea Neamului”, Mihai Tîrnoveanu.

Nota Redacției: Deși am încercat o prezentare cât mai obiectivă posibil, ne bazăm pe mărturiile celor de la fața locului și pe transmisiuni video. Dacă cititorii sau eventualii participanți au interpretat în altă cheie evenimentele de astăzi, îi rugăm să lase comentarii în baza acestui articol. Ele vor fi aprobate indiferent de opinia exprimată, după o perioadă de procesare, cu condiția de a păstra un limbaj decent. Îi mulțumim pe această cale și protestatarului care ne-a transmis ilustrația foto!

3 thoughts on “Circa 15.000 de oameni au protestat împotriva prețului la energie în Piața Universității și Piața Victoriei. Scandalul dintre Șoșoacă și Simion a transformat unitatea în dezbinare. FOTO-VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *