Curtea de Apel Cluj A ANULAT condiționarea participării la activitățile didactice ale Universității de Medicină și Farmacie de dovada vindecării, testării sau vaccinării de coronavirus

Curtea de Apel Cluj, prin Decizia nr.179/03.02.2023, a admis recursul formulat de reclamanta Ionescu Mihaela Ileana împotriva Sentinței civile nr. 1219/5.05.2022 pronunțată în dosarul nr. 5157/117/2021 al Tribunalului Cluj în sensul că anulează în parte Hotărârea nr.8/23.09.2021 emisă de Senatul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” privind aprobarea modului de desfășurare a activității didactice la toate programele de studiu pentru semestrul I, an universitar 2021-2022, în ceea ce privește condiționarea participării la activitățile didactice desfășurate în cadrul universităţii de :

-dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 ,
-rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 ore;
-rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV 2 nu mai vechi de 48 ore;
-dovada trecerii prin boală (respectiv că se afla în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-Co-V-2).

Condiționarea participării la activitățile didactice în cadrul UMF de aceste măsuri a fost anulată. Sentința este DEFINITIVĂ și EXECUTORIE. Universitatea de Medicină „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca este obligată la plata cheltuielilor de judecată în fond și în recurs, potrivit NapocaNews.ro. Totalul acestor cheltuieli este de 6825 lei (RON).

„Soluția pe scurt: Respinge excepția de nulitate a cererii de recurs. Admite recursul declarat de către reclamanta Ionescu Mihaela Ileana împotriva sentinței civile nr. 1219/5.05.2022 pronunțată în dosarul nr. 5157/117/2021 al Tribunalului Cluj, pe care o cazează în parte, respectiv în ceea ce privește soluția dată cererii de chemare în judecată și rejudecând în aceste limite: Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Ionescu Mihaela Ileana Cluj în contradictoriu cu pârâţii: 1.Universitatea de Medicină şi Farmacie „ Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca si 2.Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca și pe cale de consecinţă : Anulează în parte hotărârea emisă de pârâtul de rândul 2, nr.8/23.09.2021 privind aprobarea modului de desfășurare a activității didactice la toate programele de studiu pentru semestrul I, an universitar 2021-2022 cu participare la scenariul 2 (Ordinul comun M.E. si M.S. nr.518W1756P2021) cu prezență fizică și online, în funcție de specificul programelor de studiu, de infrastructura și de condițiile epidemiologice și a Planului de măsuri pentru organizarea activității în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațiegauu” Cluj-Napoca, în codiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, confom Anexei 1, respectiv în ceea ce privește condiționarea participării la activitățile didactice desfășurate în cadrul universității de : dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 , rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 ore; rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV 2 nu mai vechi de 48 ore; dovada trecerii prin boală (respectiv că se afla în perioada cuprinsa între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-Co-V-2). Obligă pârâta Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca să plătească reclamantei suma de 4.535 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în fond. Menține restul dispozițiilor sentinței recurate, respectiv soluția dată excepțiilor lipsei calității procesuale pasive, excepția rămânerii fără obiect a cererii de chemare în judecată. Obligă intimata pârâtă Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj Napoca la plata în favoarea reclamantei recurente a sumei de 2.290 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă și executorie. Pronunțată prin punerea minutei la dispoziția părților prin intermediul grefei azi, 03.02.2023 …………………………………

Respinge cererea de recuzare a doamnei judecător Ion Anca-Mihaela, cerere formulată de recurenta Ionescu Mihaela Ileana. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicarea hotărârii asupra fondului. Pronunțată prin punerea minutei la dispoziția părților prin intermediul grefei azi, 03.02.2023. …………………………………..

Respinge cererea de recuzare a doamnei judecător Vida-Simiti Anamaria Gabriela în ce privește soluționarea dosarului 5157/117/2021 al Curţii de Apel Cluj, cerere formulată de recurenta Ionescu Mihaela Ileana. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicarea hotărârii asupra fondului. Pronunţată prin punerea minutei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei azi, 03.02.2023”, se arată pe portalul online al Curții de Apel Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *