Azi în Anglia, în curând și-n Germania: Partidul de extremă-stânga al Verzilor vrea să transforme Hamburg-ul într-un oraș de 15 minute, implementând planurile FEM de control al populației

În Oxford, oamenii ies în stradă cu miile pentru a împiedica împărțirea orașului în districte de 15 minute, după modelul Forumului Economic Mondial (FEM/WEF). Complet neafectați de acest lucru sunt Verzii germani, care acum vor să implementeze conceptul în Hamburg, scrie publicația de limbă germană Report24.news. „Orașele de 15 minute” presupun limitarea libertății de mișcare a cetățenilor dincolo de distanța posibil de străbătut în 15 minute și o preconizată renunțare la mașinile personale în numele luptei contra schimbărilor climatice, noua erezie pseudo-științifică a secolului XXI. Totul este frumos ambalat în argumentul comodității, economiei și ecologiei, sistemul promițând să aducă instituțiile, magazinele și locurile de muncă mai aproape de cetățean, cu prețul de a-l închide pe acesta din urmă într-o pușcărie în aer liber cu diametrul măsurabil pe ceas, din care acesta arareori și sub un riguros control va mai putea ieși pentru a-și vedea rudele sau pentru a face excursii. Pelerinajele sunt excluse, căci bisericile – dar și instituțiile de cultură -, după cum ne-a demonstrat pLandemia, nu sunt considerate de sistemul materialist drept facilități de strictă necesitate – deși nimeni nu i-a întrebat pe oameni care le este lista de priorități, s-a considerat din oficiu că ele nu pot fi decât strict economice și trupești. Nimic pentru suflet!

Dar, să revenim la proiectul de extremă stângă ce vizează Hamburgul – și nu numai, căci atât „modelul german”, cât și USR-ismul sunt în vogă și în România, iar cine nu le divinizează e ori „înapoiat”, ori „putinist”: Viceliderul de stat al Verzilor, Leon Alm, și colegii săi de partid doresc ca și în Hamburg „tot ceea ce este necesar pentru a trăi și ceea ce face viața frumoasă să poată fi accesat în 15 minute peste tot în oraș”. Potrivit unui document privind dezvoltarea urbană, acest lucru se aplică nu numai la centrele comerciale, serviciile medicale, facilitățile de petrecere a timpului liber și instituțiile de învățământ, ci, în mod ideal, și la locul de muncă. Potrivit Verzilor, în viitor, locuitorii din zonele suburbane nu ar mai trebui să fie dependenți de mașină.

Ceea ce se numește cu generozitate o „ofertă” a fost planificată de mult timp ca o măsură obligatorie în Oxford. Aici vor fi instalate anul viitor așa-numitele filtre de trafic, care vor separa cele șase cartiere ale orașului unele de altele. Oricine va trece cu mașina peste un astfel de filtru fără o autorizație specială va trebui să plătească o amendă. Sună de parcă ar fi chiar pe placul Partidului Verde, nu-i așa?

Până acum, partidul a spus în mod explicit că modelul din Hamburg ar trebui să reprezinte „libertatea” de a „face sau nu drumuri mai lungi”. Dar cât de mult gândesc Verzii despre libertate este bine cunoscut. Accesibilitatea suficientă la toate facilitățile pentru nevoile zilnice ar trebui să fie cea mai bună bază pentru politicieni pentru a restricționa circulația cetățenilor între cartiere în următoarea „criză”. Pare ciudat să faci reclamă conceptului promovat de WEF sub acest titlu chiar în momentul în care locuitorii din Oxford luptă atât de masiv împotriva implementării sale… Cât timp va rămâne o „ofertă” plăcută în Hamburg, fiecare cititor va trebui să judece singur.

Există zvonuri că un asemenea model ar urma să fie implementat și în câteva orașe din România, Clujul și Brașovul aflându-se printre propuneri. Câteva explicații de natură a-i elucida pe cei care n-au auzit niciodată despre „orașele de 15 minute” vă aduce teologul anti-ecumenist Mihai Silviu Chirilă care, indiferent de poziția lui despre Sinodul din Creta, în ceea ce privește activismul civic și temele mundane este un foarte bun vorbitor:

Articol relaționat:

5 thoughts on “Azi în Anglia, în curând și-n Germania: Partidul de extremă-stânga al Verzilor vrea să transforme Hamburg-ul într-un oraș de 15 minute, implementând planurile FEM de control al populației

  1. Nu ma surprinde ca e vorba și de Hamburg. Țin minte că a circulat pe telegram (via Germania) chiar pe 1 ianuarie 2022 un videoclip cu o coadă imensa de oameni (să tot fi fost zeci de mii!) care stăteau ore în șir pe mai multe străzi și bulevarde să le vină rândul la booster. Deci făcuseră cele două doze și în prima zi a anului nu aveau altceva mai bun de facut decat sa astepte cuminți să-și mai bage o doză de „imunizare”. Și, atentie, primarul orașului e medic de profesie. Deci gânditi-va ce onoare pe capul lor să îi „boostereze” chiar dom’ primar! :)) Asa ca ma astept sa fie foarte de acord și cu chestia asta cu orașul de 15 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *