Explozia de la barajul hidrocentralei Kahovka de pe Nipru e primul subiect abordat de Tucker Carlson în noua lui serie de emisiuni. Mazilit de la Fox News, el se reinventează pe Twitter: În jurnalism, curiozitatea devine cea mai mare infracțiune iar autocenzura, cea mai mare virtute

Știrea distrugerii barajului hidrocentralei Kahovka de pe râul Nipru, cu posibile repercusiuni asupra sistemului de răcire al centralei atomoelectrice din Zaporojia, cea mai mare de acest gen din Europa, dar și cu efectul unor inundații devastatoare în regiunea Herson, cumulate cu periclitarea alimentării cu apă potabilă a peninsulei Crimeea, sunt subiectele pe care jurnalistul american conservator Tucker Carlson le-a ales pentru a-și face apariția în format nou pe Twitter, rețeaua de socializare a lui Elon Musk, unde are promisiuni că nu va mai fi cenzurat așa cum a fost la Fox News. VIDEO: (transcrierea în română se găsește dedesubt)

„În această dimineață (6.06.2023) se pare că cineva a aruncat în aer barajul lacului de acumulare al hidrocentralei Kahovka din sudul Ucrainei. Uriașul zid de apă s-a revărsat măturând sate întregi și distrugând o importantă centrală hidroelectrică și punând în pericol de topire cel mai mare reactor nuclear din Europa. Așadar, dacă a fost intenționat, acesta nu e un atac militar, ci un act de terorism. Întrebarea este cine l-a produs. Păi, să vedem. Barajul de la Kahovka era de fapt rusesc, fusese construit de guvernul rus și se află în prezent pe teritoriul controlat de ruși. Lacul de acumulare furniza apă potabilă Crimeei, care a fost în ultimii 240 de ani baza navală a flotei ruse a Mării Negre. Aruncarea în aer a barajului poate dăuna Ucrainei, dar îi lovește pe ruși mai mult decât pe ucraineni și, probabil, din acest motiv guvernul ucrainean a luat în considerare distrugerea barajului.

În decembrie, The Washington Post a citat un general ucrainean care afirma că oamenii săi au tras cu rachete de fabricație americană în porțile barajului pentru a-și testa capacitatea de a lovi astfel de ținte. Deci, ce putea să mai urmeze? Nu mai e nici un mister ce ar fi putut să se întâmple cu barajul și o persoană onestă ar putea concluziona că cel mai probabil ucrainenii l-au aruncat în aer, la fel cum se presupune că tot ei au aruncat în aer toamna trecută conductele de gaz rusesc Nord Stream. De fapt, după cum știm în prezent, chiar ucrainenii au făcut-o. Nu-i ca și cum Vladimir Putin ar fi nerăbdător să se războiască cu sine însuși.

O, dar exact aici judeci greșit, doamnă sau domnule consumator de știri ale televiziunilor prin cablu: Vladimir Putin e exact genul acela de om care s-ar împușca mortal doar ca să vă enerveze! O știm din mass-media americană, care nu a precupețit nici un minut azi-dimineață pentru a-i acuza pe ruși că și-au sabotat propria infrastructură!

Bill Kristol, cel care ne spunea că Saddam Hussein e de vină pentru atacurile din 11/09/2001 de la World Trade Center, l-a făcut de îndată criminal de război pe Putin și l-a comparat cu și mai multă sălbăticie cu Donald Trump. Și restul clasei aservite a împrăștiat zvonuri similare, în mod clar coordonate: Putin a făcut-o! Putin a făcut-o! Iar raționamentul e simplu: Putin e rău, iar oamenii răi fac lucruri rele pur și simplu din bucuria lor întunecată de a fi răi. În acest caz particular, Putin s-a atacat singur, ceea ce este cel mai rău lucru pe care-l poate face cineva, deci perfect în stilul unui om atât de rău ca Putin! Asta a fost argumentația lor.

Nimeni n-a fost plătit să investigheze aceste lucruri astfel încât să acrediteze măcar posibilitatea că ar fi putut fi chiar ucrainenii cei care au făcut așa ceva. Nici o șansă! Ucraina, să zicem, este condusă de un om pe nume Zelenski. Putem spune cu certitudine că el n-a fost implicat, n-ar fi avut cum! Zelenski e prea decent pentru a se preta la terorism… Televiziunile vă formează o impresie diferită: transpirat și cu față de șobolan, un actor transformat în oligarh, un persecutor al creștinilor, un prieten al Black Rock… Dar să nu credeți ceea ce vedeți! De fapt, dl. Zelenski e un om foarte bun, chiar cel mai bun! Așa cum George W. Bush a subliniat cândva, Zelenski este Winston Churchill al generației noastre. Dintre toți oamenii din lume, schimbătorul nostru prieten ucrainean cu ochi de mort și costum de șofer de TAB e cel mai incapabil să arunce în aer un baraj. El e literalmente un sfânt în viață, un om fără de păcat. Tocmai de aia Lindsey Graham îl are atât de mult la suflet: oameni atât de buni care se adună pentru a fi buni împreună și care, ca toți oamenii buni, atunci când au întâlniri personale, petrec mult timp discutând despre omucideri și râzând ca-ntre prieteni. Așa cum au făcut-o săptămâna trecută:

Zelenski: -A fi liber sau a muri?

Graham: -Liber sau mort.

Zelenski: -Noi suntem liberi acum.

Graham: -Da!

Zelenski: -Și așa vom rămâne!

Graham: -Iar rușii mor! Este cea mai bună investiție a noastră.

Zelenski: -Vă mulțumesc atât de mult!

Rușii mor și asta e cea mai bună investiție a noastră, spune Graham. Un zâmbet îi mijește pe buze în timp ce articulează cuvintele. Arată ca un înfometat care privește un mic dejun. Mirosul morții l-a surescitat. Zelenski îi mulțumește din inimă, și el simte la fel. Nu vedeți nimic întunecat în asta? Sunt doar doi medievali care sărbătoresc uciderea unei populații, dar nu arată ca genul ăla de oameni care s-ar bucura să inunde sate sau să declanșeze o foamete în regiune. În orice caz, cui îi pasă dacă sunt genul acela de oameni? Nu vă privește! Treaba voastră este să susțineți Ucraina. Urmăriți-o pe Nikki Haley, candidată a Partidului Republican la președinție, explicând acest principiu pe CNN:

-O victorie a Ucrainei este o victorie pentru noi toți! Iar pentru cei care spun că e doar o dispută teritorială, nu e cazul să zicem că ar trebui să fim neutri. Dimpotrivă, e în interesul superior al Americii și în interesul superior al securității noastre naționale ca Ucraina să câștige. Trebuie să ne ocupăm de ea până la capăt!

Vedeți? Nu e greu de înțeles: e de o importanță vitală să sprijiniți Ucraina deoarece este vital ca Ucraina să fie sprijinită de d-voastră. Sprijinul d-voastră e obligatoriu până când se va sfârși – orice ar fi ceea ce trebuie să se sfârșească și orice ar însemna asta. Așa că gura mică și sprijiniți Ucraina dacă nu vreți s-aveți probleme!

Înainte, pe vremea când încă se vorbea logic, propoziții ca cea de mai sus se numeau tautologii: ceva este adevărat pentru că este adevărat. Cu cât o repeți mai mult, cu atât devine mai adevărat. Să zicem, realitate autoîntărită. A existat o vreme când tautologiile erau considerate argumente nelegitime. Rizibil de stupide, pe deasupra! Numai proștii le folosesc. Dar azi toți cei de la putere vorbesc astfel: Diversiunea e puterea noastră! Femeile trans sunt femei. Zelenski e Churchill. Totul e atât de evident prin sine încât nu necesită vreo explicație, așa că nu mai puneți întrebări! Vă sună cunoscut? Desigur, asta e otrava pe care ne-o servesc zilnic în doze mici. În acest moment e posibil ca cetățenii americani să fie cei mai puțin informați cetățeni din lume. Li s-a spus că niște scafandri amatori au aruncat în aer conductele Nord Stream și lor li se pare cel mai evident lucru. La fel cum cred că un băiețaș costeliv cu o rochie pe el e într-adevăr femeie. Pe bune, cui i-ar fi venit ideea asta? Trebuie să fii mințit la maxim timp de ani de zile ca să ajungi la concluzii ca acestea! Și, desigur, noi am fost mințiți. Mass-media minte, cu asta se ocupă.

Dar, mai ales, mass-media ignoră subiectele care contează: ce s-a întâmplat cu sutele de miliarde de dolari pe care le-am trimis Ucrainei? N-avem nici un indiciu! Cine a organizat revoltele BLM de acum trei ani? Nimeni n-a ajuns la rădăcina fenomenului. Ce s-a întâmplat de fapt la 9 septembrie 2001? Ei bine, subiectul e încă secretizat. Cum a făcut Jeffrey Epstein atâția bani și, mai ales, cum a murit? Dar președintele J.F.K.? Și tot așa la infinit! Nu numai că mass-media nu-și dovedește interesul în vreunul dintre aceste subiecte, ci se manifestă dușmănos față de oricine e interesat. În jurnalism, curiozitatea e cea mai mare infracțiune!”, a declarat jurnalistul actualmente „independent” Tucker Carlson. Atât de independent încât, după argumentația justă privind diversiunea din Ucraina, s-a apucat să ia de bune „dezvăluirile” despre OZN-uri și civilizații extraterestre care ar trăi printre noi, așa cum consideră anumiți – și nenumiți – ofițeri de aviație ai SUA care au lucrat pentru serviciile secrete americane. Următoarea mare criză după războiul din Ucraina ar putea fi, dacă nu o pandemie „viitoare”, o invazie „extraterestră” pusă la cale de aceiași arhitecți ca și crizele anterioare. Deci, cât de independent este Carlson? Vă așteptăm să ne spuneți în secțiunea de comentarii.

Noi credem în dreptul cititorilor de a primi informații din toate zonele și a le supune gândirii critice și discernământului personal. Și, dacă nu sunt mulțumiți cu informațiile servite dintr-o parte, să le confrunte cu toate sursele, inclusiv din tabăra adversă, și să tragă propriile concluzii. Asta înseamnă să gândești liber, sloganul cu care am fost bombardați de PRO TV timp de câteva decenii, până când s-a schimbat placa, din „Gândește liber!”, în „Fii responsabil. Informează-te DOAR din surse guvernamentale!”. Cine are urechi de auzit, auză!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *