„Eu chiar sunt o știre!”: Gazetarul Ion Cristoiu a împlinit 75 de ani de viață pe 16 noiembrie 2023. Îi dorim mulți înainte! VIDEO

Gazetarul Ion Cristoiu a împlinit joi, 16 noiembrie 2023, frumoasa vârstă de 75 de ani. Luna viitoare va împlini și o jumătate de secol de activitate în presă. El și-a sărbătorit ziua de naștere prin muncă, într-o discreție absolută, neomițând să fie alături de fanii săi în cadrul jurnalului video pe care îl realizează în regie proprie pe YouTube aproape zilnic din 2020 încoace. (vezi Cristoiu Blog și Cristoiu TV)

„Dacă eu eram la Evenimentul Zilei și împlinea 75 de ani, nu știu, Păunescu, cineva, un alt gazetar, sigur că făceam chiar o pagină întreagă pentru că e interesant o să vă spun de ce:

Știrea principală e că unul, Cristoiu, la vârsta asta, face de toate. Adică: are în fiecare seară un podcast, cum e acuma; scrie, mai nou, un editorial pe săptămână la Canal33.ro; face la Aleph News luni seara dialogul ăla cu Monica Mihai și se dă și miercurea și sâmbăta; are un dialog cu Marius Tucă marțea; are un dialog cu Robert Turcescu lunea; lucrează la prânz cu Dan Andronic la o carte despre – greu de spus – memorii, rolul lui Dan Andronic fiind acela de a mă iscodi aproape psihanalitic. Nu e o carte de memorii scrisă de mine, la mine e mare diferență între ce vorbesc, dar cred că va fi interesantă, Dan Andronic spune că va fi interesantă pentru că am axat această confesiune nu atât pe memorii, că l-am văzut pe ăla, ci am încercat să explic ce este aia tastatura cu ecran.

În seara asta a venit Victor Roncea pe la mine (…) și mi-a adus un desen de la un colaborator, Sorin Nicolae, „maestrului Ion Cristoiu” cică, ăsta sunt eu, par așa, un fel de Sadoveanu după ce a scris „Mitrea Cocor”. Dar, oricum, e interesantă! (…) Așa, frumos, e un cadou (…), poate că a prins aicea ceva din modul meu de a gândi și, mai ales, că n-am cravată.

Repet, aș fi făcut (un articol despre împlinirea a 75 de ani, n.red.) pentru că eu chiar sunt o știre!”, a spus gazetarul Ion Cristoiu în jurnalul său video din seara zilei de 16 noiembrie 2023, aceeași zi în care a împlinit 75 de ani de existență.

Peste câteva săptămâni, acesta va împlini și o vârstă rotundă pentru cariera sa de jurnalist, el începându-și activitatea gazetărească în decembrie 1967 (conform propriilor declarații, făcute în Jurnalul său Video).

Pentru că și în cadrul micii noastre redacții am avut nenumărate știri și subiecte preluate de la domnia sa și îi purtăm o sinceră prețuire, îi dorim, la rândul nostru, să trăiască mulți ani, să fie sănătos și să se bucure de roadele muncii sale alături de familie și de toți cei dragi!

One thought on “„Eu chiar sunt o știre!”: Gazetarul Ion Cristoiu a împlinit 75 de ani de viață pe 16 noiembrie 2023. Îi dorim mulți înainte! VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *