Primiți colinda? Seara de Crăciun din 2023 e una a Cântecelor pentru Pace cu Vlad Pârău. VIDEO

Muzica Folk abordează teme precum dragostea, iubirea de natură, de poezie, de comuniune, precum și mesaje civice sau de protest, dar are prin definiție o atitudine anti-războinică. De aceea am intitulat seria de emisiuni muzicale ca fiind a Cântecelor pentru Pace. Deoarece unde este război Muzele tac și în loc de cultură și spiritualitate domnesc moartea, sărăcia, foametea. Nu ne dorim asemenea perspective, motiv pentru care pledăm pentru Pace și Normalitate (cea veche!).

A treia seară a cântecelor de pace din acest an (25.12.2023) a avut în prim-plan cântece de stea și colinde, fiind chiar seara primei zile de Crăciun. Cu un repertoriu format preponderent din colinde tradiționale descoperite și repuse în valoare de regretatul profesor de fizică și religie Ioan-Sorin Apan, dar și din cântece de Ducu Bertzi sau Cleopatra și Pavel Stratan, precum și vechi piese din folclorul copiilor, folksinger-ul Vlad Pârău a încercat, de la Sibiu, să aducă în casele românilor atmosfera datinilor și obiceiurilor legate de sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. Totodată, el a istorisit Povestea Primului Crăciun al omenirii, cu personajele reale, citind mai apoi și evocarea cântărețului Alexandru Gecse de pe coperta cărții „Colindele Profesorului”, publicată în memoria dascălului Ioan-Sorin Apan la Editura Suflet Transilvan din Brașov.

Rezultatul vă invit să-l urmăriți mai jos, iar dacă veți deschide videoclipul în YouTube, abonați-vă gratuit la canalul „Vlad Pârău” pentru a beneficia de notificări în timp real despre cele mai noi cântece sau emisiuni. VIDEO: (articolul continuă dedesubt)

De interes, pe aceeași temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *