Regal de muzică patriotică de Ziua Națională! Seara Cântecelor pentru Pace cu Vlad Pârău. VIDEO

Muzica Folk abordează teme precum dragostea, iubirea de natură, de poezie, de comuniune, precum și mesaje civice sau de protest, dar are prin definiție o atitudine anti-războinică. De aceea am intitulat seria de emisiuni muzicale ca fiind a Cântecelor pentru Pace. Deoarece unde este război Muzele tac și în loc de cultură și spiritualitate domnesc moartea, sărăcia, foametea. Nu ne dorim asemenea perspective, motiv pentru care pledăm pentru Pace și Normalitate (cea veche!).

A doua seară a cântecelor de pace din acest an (01.12.2023) a avut în prim-plan cântece patriotice: unele de inspirație folclorică, altele, din Cenaclul Flacăra, și, nu în ultimul rând, cântece compuse de Vlad Pârău. Am avut în repertoriu Clopotul Reîntregirii (m. Ștefan Hrușcă, v. Adrian Păunescu), Pe Câmpia Libertății (m. Veta Biriș), Căciula (m. Ion Hagiu, v. Adrian Păunescu), Câmpul lui Horea (v. Vlad Pârău), Gândirea Mare (m. și v. Vlad Pârău), Jurământ la Putna (m. Gil Ioniță, v. Adrian Păunescu), Colindul Ardealului (m. Pr. Doru Gheaja), Doamne, ocrotește-i pe români! (v. Adrian Păunescu), Basarabie frumoasă (m. Victor Socaciu), Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie? (v. Mihai Eminescu), Peste Centenar (m. și v. Vlad Pârău).

Rezultatul vă invit să-l urmăriți mai jos, iar dacă veți deschide videoclipul în YouTube, abonați-vă gratuit la canalul „Vlad Pârău” pentru a beneficia de notificări în timp real despre cele mai noi cântece sau emisiuni. VIDEO: (articolul continuă dedesubt)

De interes, pe aceeași temă:

One thought on “Regal de muzică patriotică de Ziua Națională! Seara Cântecelor pentru Pace cu Vlad Pârău. VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *