Plângere contra Ursulei von der Leyen: Abuz de putere, distrugere de documente de interes public și CORUPȚIE sunt acuzațiile pe care i le aduce Asociația VIVANT OSTBELGIEN

Asociația „Vivant Ostbelgien” a anunțat că se alătură unei plângeri împotriva președintei Comisiei U.E., Ursula von der Leyen, pe care o acuză de încălcare a legislației belgiene în procedura de achiziție a serurilor experimentale din pandemie de la grupul farmaceutic Pfizer / BioNTech, potrivit unui comunicat de presă citat de FranceSoir.fr.

Posibil abuz de putere, distrugere de documente publice și suspiciuni de corupție

După ce a depus un proiect de rezoluție în Parlamentul Comunității Germanofone (PDG) pentru publicarea tuturor contractelor și a tuturor comunicărilor UE cu grupul farmaceutic Pfizer/BioNTech, Asociația „Vivant Ostbelgien” trece la etapa următoare și se asociază la o plângere împotriva președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Acuzațiile sunt de abuz de putere, distrugere de documente publice importante și posibilă corupție. Pe toate aceste capete de acuzare, președinta Comisiei UE ar fi încălcat legislația belgiană, consideră reclamantului belgian, Frédéric Baldan. Asociația „Vivant Ostbelgien” se alătură acum acestei plângeri, potrivit unui comunicat datat 15 noiembrie 2023.

Acuzațiile se referă la trei puncte principale:

Ursula von der Leyen este acuzată că a negociat personal al treilea contract de achiziție de seruri experimentale Covid cu Pfizer/BioNTech fără mandat din partea statelor membre, prin aceasta încălcând (inclusiv) legislația belgiană.

Șefa Comisiei UE ar fi omis să publice SMS-urile schimbate cu directorul general al Pfizer, Albert Bourla, și se presupune că aceste SMS-uri au fost șterse, încălcându-se astfel legislația belgiană.

Sunt formulate acuzații de obținere ilegală de avantaje și de luare de mită, existând suspiciuni că von der Leyen ar fi avut o relație personală cu Bourla, pe care nu a făcut-o cunoscută public în calitatea ei de persoană oficială.

Plângerea încearcă să facă lumină asupra acestor acuzații, subliniind importanța transparenței în acțiunile Comisiei U.E., în special în contextul contractelor de achiziție a serurilor Covid agreate cu grupul Pfizer/BioNTech.

Este condamnat, în plus, refuzul Comisiei de a face publice contractele, în ciuda cererilor repetate ale diferitelor părți, inclusiv ale Curții de Conturi a U.E., precum și zvonurile conform cărora SMS-urile lui von der Leyen au dispărut, alimentând suspiciunile că dovezile au fost distruse. Reclamanții insistă asupra necesității de a clarifica această afacere, subliniind impactul ei financiar asupra contribuabililor belgieni (și a celor europeni în general, inclusiv români, în particular – n.red.).

Citiți AICI integral comunicatul de presă (PDF)

De interes, pe aceeași temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *