Parlamentul Greciei a votat ca homosexualii să se poată căsători și să adopte copii. România, obligată de CEDO să se supună până pe 25 martie. Iulian Capsali ne cheamă la Referendum

Parlamentul Greciei a votat pentru legalizarea căsătoriei civile între persoane de același sex și, concomitent, pentru adopția de copii de către astfel de cupluri, o reformă radicală susținută de premierul “conservator”, care a considerat că aceasta ar reprezenta „un punct de cotitură pentru drepturile omului”. Dintre cei 254 de deputați prezenți în parlamentul unicameral de la Atena, 176 au votat în favoarea legii, 76 împotrivă și doi s-au abținut, la capătul a două zile de dezbateri uneori aprinse, scrie orthodoxinfo.ro.

Odată promulgată legea, Grecia va deveni a 37-a țară din lume, a 17-a țară din Uniunea Europeană și prima țară creștin-ortodoxă care va legaliza adopția copiilor de către părinți de același sex.

Noapte bună, Grecia! România, mai ai câteva luni!

În România, recent, Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a promovat un proiect de lege prin care intenționează să „reglementeze diversitatea formelor de familie” în România, anunță Tribuna.us.

Ministerul Familiei, condus de Natalia Intotero, membră a Partidului Social Democrat (PSD), a înaintat Guvernului României un proiect de lege prin care intenționează modificarea „conceptului de familie” (compus, potrivit ei, din familia tradițională, familia monoparentală, familii adoptive ș.a.m.d.) și a drepturilor și responsabilităților pe care le au părinții.

„Scopul Legii privind familia din România este să ofere un cadru legal cuprinzător și echitabil pentru reglementarea relațiilor familiale și protejarea drepturilor și intereselor membrilor unei familii”, afirmă Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în susținerea necesității legii.

În proiectul de lege, ministerul face referire la „recunoașterea diversității formelor de familie” și enumeră explicit „familia tradițională” și „familia monoparentală”.

Observația redacției noastre: Teza „diversității” tipurilor de familie este o eroare de logică menită să dilueze rolul preponderent al familiei tradiționale normale pentru a strecura într-o mai vastă enumerare și „familiile unisex”. Toate celelalte familii invocate, cea monoparentală și cea adoptivă, sunt de fapt forme derivate tot din familia tradițională, nu alte tipuri de familie. Cu excepția, desigur, a familiei contra firii. De exemplu, un om căruia îi lipsește o mână sau care umblă în scaunul cu rotile este în continuare un om normal, însă unul căruia i se inversează organele sexuale cu cele digestive este un deviant.

Cum s-a transformat Curtea UE a drepturilor Omului în CURtea „drepturilor” HOMului

În acest stadiu nu există nici o referire clară la recunoașterea cuplurilor formate din persoane de același sex, pentru care România a fost condamnată la CEDO, însă contextul în care apare acest proiect legislativ ridică semne de întrebare, fiind un răspuns la scrisoarea Ministrului român de Externe, Luminița Odobescu, prin care cere Guvernului, Parlamentului și ministerelor de resort să ia măsuri pentru aplicarea deciziei CEDO.

„Statul român are obligația ca, cel târziu până la data de 25.03.2024 – de Buna-Vestire, n.r, –, să prezinte CM (Comitetului Miniștrilor, n.red.) informații privind măsurile adoptate sau avute în vedere pentru a răspunde încălcărilor Convenției constatate de Curte”.

Pe 22 august 2023, Guvernul României a contestat fără succes decizia CEDO din 23 mai 2023 – în cazul Buhuceanu și alții c. României (nr. 20081/19) – prin care statul român era condamnat pentru neasigurarea unui cadru legal de recunoaștere și protecție a dreptului la respectarea vieții private și de familie a cuplurilor de același sex. Decizia a rămas definitivă, CEDO obligând România să adopte o legislație pentru „familiile” de același sex.

Iulian Capsali: vă conjur să sprijiniți inițiativa din care fac parte, de modificare a Constituției prin Referendum, pentru înlocuirea sintagmei „soți” cu „bărbat și femeie”

„GRECIA CREȘTINĂ SE SURPĂ: Partidul „de dreapta” al conservei globaliste Mitsotakis, împreună cu partidele de stânga (Syriza și PASOK), în ciuda opoziției masive a Bisericii Ortodoxe și a societății civile, au votat în Parlament legea „familiilor” de același sex (homosexuale), care permite și adopția de copii.

Grecia devine prima țară ortodoxă care legalizează căsătoriile între persoane de același sex.

Asta înseamnă să ai doar partide globaliste în Parlament! Și aici este pericolul de a nu înscrie în Constituție firescul familiei!

De aceea vă conjur să sprijiniți inițiativa din care fac parte, de modificare a Constituției prin Referendum!

Sintagma „soți” va fi înlocuită cu „bărbat și femeie” precum în Codul Civil (care însă poate fi schimbat într-un Parlament de cozi de topor).

Imediat ce vor fi puse la dispoziție tabelele pentru semnături, sper să găsim lideri locali care să preia inițiativa în teritoriu.
Doamne, ajută-ne!”, a scris regizorul și publicistul Iulian Capsali, vineri, pe Facebook.

De interes, pe teme similare:

One thought on “Parlamentul Greciei a votat ca homosexualii să se poată căsători și să adopte copii. România, obligată de CEDO să se supună până pe 25 martie. Iulian Capsali ne cheamă la Referendum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *