Cum a arătat întâlnirea lui Frank-Walter Steinmeier cu Klaus Iohannis la Sibiu. ROMÂNIA EDUCATĂ, liceul ăla cu o singură clasă adusă din grevă pentru vizita Tovarășului

Președinții Klaus Iohannis și Frank-Walter Steinmeier s-au aflat joi, 25 mai 2023, în vizită în Sibiu. Cu această ocazie au ajuns, de la ora 12:35, la Colegiul Naţional Samuel von Brukenthal, unde au fost întâmpinați de directoarea instituției, Monica Hay, și au vizitat o clasă, în program figurând și discuții cu elevii. Cu toate că și liceul de limbă germană de la Sibiu s-a aliniat grevei generale a profesorilor din România, o parte dintre dascălii sibieni au fost de acord să vină de acasă, alături de elevi, pentru întâlnirea cu cei doi șefi de stat, potrivit publicației Turnul Sfatului.

Iohannis a ales „Brukenthal”-ul atât pentru că liceul german dădea bine la vizita președintelui Germaniei, dar, probabil, și din motive personale, având în vedere că locatarul de la Cotroceni a fost profesor de fizică la acest colegiu până în anul 2000, când a devenit primar și, ulterior, în 2014, președinte. Gurile rele spun că actualul șef de stat și-ar fi rezervat catedra de fizică de la „Bruk” pentru vremurile când nu va mai ocupa alte funcții sus-puse.

De Ziua Eroilor, parada erorilor!

Cei doi președinți au fost întâmpinați de cadre didactice și de elevi în curtea Colegiului Național „Samuel von Brukenthal”, chiar dacă în afara vizitei prezidențiale nu se țin ore, din cauaz grevei generale. Mai mult, Klaus Iohannis a și glumit cu elevii, spunând „Vedeți? Până și greva are avantajele ei”, referindu-se la faptul că programul lor este lejer și au putut să apară în poză cu doi președinți, conform Tribuna.ro.

Carmen Iohannis nu face grevă, dar nici politică. Ea doar vine cu elevii la întâlnirea a doi oameni politici!

Cei doi oficiali s-au întâlnit în zona sediului FDGR și cu elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, aduși de soția actualului președinte sibian, Carmen Iohannis, care predă limba engleză la colegiul românesc. Îmbrăcată în deja celebra rochie roz, profesoara s-a dat de gol că nu participă la greva colegilor săi, în afară de azi ținându-și cursurile online. Întrucât întâlnirea nu a avut loc în liceu, ci la capătul străzii Gheorghe Lazăr, Carmen Iohannis a putut dribla întrebarea jurnaliștilor referitoare la greva din instituția a cărei angajată este:

„Noi nu suntem în liceu. Noi suntem să întâmpinăm președinții și să ne bucurăm de prezența lor. Eu sunt cu elevii. Eu nu am venit aici pentru politică. Am venit împreună cu clasa mea să îi întâmpinăm pe președinți. Atâta facem”, a declarat soția președintelui. Dar, cum cine se scuză mai mult se acuză, nu putem să nu observăm că folosirea elevilor pe post de decor la o întâlnire a doi oameni politici este în sine un gest politic. Ne întrebăm doar dacă elevii aduși de doamna Iohannis erau majori sau aveau, măcar, acordul scris al părinților – având în vedere că, potrivit legii, în școli nu se face politică.

ROMÂNIA EDUCATĂ, liceul ăla cu o singură clasă adusă din grevă pentru vizita Tovarășului. Opinia noastră

Germania a intrat în recesiune. Cu o întârziere de câteva luni, criza economică se va revărsa și spre estul Europei. Iohannis ne-a prevenit încă de vara trecută că vor urma vremuri grele, dar pentru toate este de vină Putin. Estimp, președintele german Steinmeier e la Sibiu, îl plimbă Iohannis prin Piața Huet să îi arate o clasă adusă de-acasă din greva profesorilor la Colegiul Brukenthal, unde catedra de fizică e pusă pe „rezervat” din 2014 sau chiar 2000. Deci, probleme cu Germania? Politicienii fac vizite, grevele se sparg, România Educată arată ca un liceu cu o singură clasă funcțională. Cu becurile stinse, luminată de blitz-urile fotoreporterilor. Dar… „Oficial ne mer’e bine!”.

Dacă dascălii sunt în grevă, SPPiștii nu șomează niciodată

Ne merge bine inclusiv din punct de vedere securistic. Trecând pe strada din latura hotelului „Împăratul Romanilor”, care mai nou este și ea pietonală și toate parcările au fost desființate, am fost uimit să o văd umplută până la refuz de vehicule negre, unele dintre ele cu girofar: de la mașini mici (BMW-urile domnului Schmidt?) până la dube și microbuze precum „cursele” interjudețene. Toate în negru, pe unele fiind desenată cu alb acvila care constituie stema Germaniei. Nu aveau la momentul respectiv călători, ci doar câte un șofer la costum și cu cască de plastic în ureche, aidoma agentului Mr. Smith din Matrix. Rași, tunși scurt sau cu capul chel. Aveam să aflu că, o oră mai târziu, avea să aibă loc la restaurantul hotelului un dejun oferit de primărița FDGRistă, Astrid Fodor, în cinstea celor doi președinți.

Vă mai amintiți de Summit-ul UE de la Sibiu?

Actuala vizită la nivel înalt îmi amintește de vizita din 2019, când la Sibiu s-a desfășurat așa-numitul „Summit UE”, iar în muzeul din Dumbrava Sibiului, o întâlnire a PPE, grupul politic din care face parte PNL. Iohannis le-a frecventat pe amândouă, deși, în calitate de președinte, Constituția îi cere să fie apolitic – dar dacă Băsescu a deschis cutia Pandorrei în materie de încălcare a acestei prevederi, nici Iohannis n-a mai avut vreo inhibiție!

Summit-ul s-a dus, Big Brother a rămas!

Acum 4 ani, „din motive de securitate”, pentru prevenirea incidentelor „teroriste”, atât la intrările în oraș, cât și la toate colțurile de stradă din centrul istoric, au fost montate niște camere de supraveghere „inteligente”, cu detecție facială. Până azi le aud zbârnâind noaptea, când îmi plimb câinele prin parc, adică le aud „întorcând capul” sau obiectivul după mine. Așa de în siguranță mă simt că nici câine nu-mi mai trebuie! Cu toate astea, băncile din parc își pierd, la fel ca înainte, câte o stinghie de cherestea din alcătuirea lor diafană. Portofelele dispar netulburate din rucsacii trecătorilor, la fel ca înainte. Parcă nimic nu s-a schimbat, în afară de faptul că ei știu că noi știm că totul s-a schimbat.

Dar nu pot să uit că acele camere de supraveghere ultra-performante, care ni s-au băgat pe gât din banii noștri, au fost strecurate sub pretextul că o protejează pe madam Merkel sau pe nefericitul de Junker. Cu toții am închis ochii, doar suntem europeni… Credeți că după ce-a plecat Summit-ul au plecat și camerele? Cam așa de subtil se vor implementa, probabil, și „orașele de 15 minute”, noile închisori digitale, scuza fiind acum „climatică”, deci tot una de „siguranță”… publică. Vor fi, probabil, și-atunci mulți idioți utili care să le aplaude ca pe o mare binefacere, la fel cum astăzi unii s-au grămădit „pe centru” pentru a face o poză cu „lăcusta mecanică”!

V-ar mai putea interesa și…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *