Doi pe-un loc! Opinia lui Ioan Sperling

Gurile rele spun că von der Leyen ar vrea să-i sufle postul lui Klaus al nost’ la NATO!
Cred că rușii se închină, iar chinezii își mai pun o lingură de orez în blid, întrebându-se dacă cei doi posibili candidați sunt doar o capcană, sau întreaga Americă a dat în mintea copiilor, nu doar Biden?

Klausul nost’ mie îmi pare chiar varianta mai bună, deși e greu de crezut că ar putea fi „mai bun” decât oricine altcineva! Și totuși, starea lui de legumă în hibernare ar fi mai avantajoasă pentru NATO, decât „energia” conducătoare a Ursulei! Pentru că Ursula chiar nu doarme! Ea a făcut peste tot ceva! Mai bine nu ar mai fi făcut! Atâta doar că încă nu și-a găsit locul potrivit! A încercat la Ministerul pentru familie, apoi la cel al Muncii și, de acolo, la cel al Apărării! De teamă că ar putea să încerce și postul de cancelar a fost rapid „promovată” la UE! Acum trebuie din nou „promovată” altundeva! Oriunde!
De peste tot a plecat cu „cântec” și la mai bine! La mai bine pentru toți; pentru ea și pentru cei care au scăpat de ea, pentru cei cu care a „conlucrat”…
Înainte să ajungă la UE, ca Ministru al Apărării, a lăsat armata germană în fundul gol! Că, deh, nefiind potrivită pentru rolul încredințat, dar, probabil, conștientă de asta, a avut nevoie în 4 ani de 2200 de consultanți externi, plătiți cu peste 660 de milioane de Euro!
Realizările” acestea au „promovat”-o la Bruxelles, unde a mers pe aceeași, linie cheltuind bani fără rost! Gurile rele spun că un rost ar fi avut totuși: are 7 copii de hrănit! 7 copii adulți, cu familii la rândul lor și cu pretenții de „von,” care nu sunt așa simplu de mulțumit! Plus caii! Și restul de acareturi!
Oricum, după ea, potopul! UE scârțâie bine și poate ne ajută Cel-de-Sus de se prăbușește!
Cu von der Leyen în fruntea NATO ne-am putea apuca de învățat rusă sau chineză, pentru că e o chestiune de timp doar, până aduce armata NATO în situația armatei Germaniei!
Cu Klaus în frunte, soarta NATO nu ar fi alta! Dar măcar ar dura mai mult; Klaus al nost’ o ia pas cu pas și ce (nu) face, e bine făcut (vezi cum a ajuns România!) Am avea timp să aprofundăm rusa și chineza, limbi deloc ușoare!
Ghinion!
Cum este doar un singur post, care ar asigura „imunitatea” deținătorului, măcar o să avem și noi speranța că vom vedea capul unuia dintre ei cândva rostogolindu-se în țărână!
Am muri cu speranța, fiindcă speranțele mor ultimele!
Adică după noi!

Un articol de opinie publicat de Ioan Sperling la data de 8.03.2023 pe Vrăbiuțe.blog.

De interes, pe aceeași temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *